1. Deschiderea
”Azi, disponibilitatea clientului de a se relaxa este obiectiv. De obicei, ea crește cu cât persoana apelează mai des la masaj pentru relaxare. Majoritatea se relaxează voluntar de la cea de-a 2-a sau a 3-a ședinta de masaj, se relaxează voluntar. Pe de altă parte, masajul ca atare, repetat, crește relaxarea.”, povestește medicul balenolog de la Danubius Health Spa Resort, Suzana Pretorian
2. Tipul de atingere
Tipul de atingere și îndemânarea maseurului sunt cheia relaxării. Personalitatea maseurului, tipul de energie pe care-l radiază - sunt detalii care au impact instant asupra clientului.
3. Îndemânarea maseurului
”Eficiența masajului de relaxare este dată de îndemânarea maseurului. Aceasta presupune: tehnicitate, forță corect dozată, cunoștințe medicale de bază, experiență, implicare.
4. Frecvența terapiei
Cum și când se obține relaxarea? Ei bine, sunt necesare minim 5 ședinte de masaj (zilnic sau la 2 zile), dar, la modul optim, 10 masaje în decurs de 2 săptămâni pentru efect de durată.
5. Uleiuri și creme
Un alt detaliu care contează? Cremele/ uleiurile/împachetările sunt importante prin textură (hidratează, purifică, activează circulația), cât si prin arome. Pentru relaxare, se folosesc aromele de lavandă (cresc undele alpha pe EEG), dar și rozmarin. Pentru combaterea oboselii - aromele de citrice și melissă, pentru activarea respirației cele de brad, pin, eucalipt. În timpul sarcinii se vor evita anumite uleiuri esențiale (eucalipt, iasomie, mentă, trandafir).
Alegerea uleiului de masaj depinde de scopul urmarit. De obicei, preferăm uleiurile care nu pătrund rapid în piele- mai ales în cazul masajelor de relaxare de peste 40 de minute.
Pentru mai multe informații despre terapiile și serviciile oferite de Danubius Health Spa Resort Sovata, dă un click pe www.danubiushotels.ro.
Posteaza comentariu