© Copyright:
3 afectiuni pe care le putem combate in sezonul toamna-iarna cu ajutorul ozonoterapiei
3. Depresia indusa sau exacerbata de modificarile climaterice si scurtarea zilei. Aceasta stare este cauzata de imposibilitatea organismului de a se adapta la schimbarea de temperatura si a faptului ca nu mai primeste atat de multa lumina si caldura, cum era obisnuit. “Printre efectele ozonoterapiei se numara si redarea energiei si obtinerea unui somn de calitate. Foarte multi pacienti ne-au relatat ca se pot odihni mai bine si ca au disparut starile de neliniste si apatie pe care le aveau”, a adaugat acesta.
Cum se realizeaza ozonoterapia?
“Ozonoterapia sistemica, caci despre ea este vorba in tratarea acestor afectiuni, se realizeaza cu ajutorul unui aparat special conceput in acest sens, care genereaza ozon din oxigen de puritate si concentratie ridicata. Cu ajutorul sau, este extrasa o cantitate de aproximativ 200 – 250 ml de sange de la pacient intr-un kit steril. Apoi, aparatul va adauga amestecul de ozon si oxigen in recipient, reintroducand ulterior sangele in organism prin acelasi kit care a ajutat la extragerea sa. Practic, toata procedura presupune doar o singura intepatura, durerea este minima, fara efecte secundare sau riscuri pentru pacient, si dureaza aproximativ 15–20 de minute”, povesteste Dr. Mihai Baican.
Ozonoterapia sistemica se face strict sub supravegherea medicului specialist in ozonoterapie si doar la recomandarea acestuia dupa un consult de specialitate in prealabil. In functie de obiectivele terapeutice, preventie sau tratare, precum si de gravitatea bolii, medicul va concepe un plan de tratament personalizat. Ozonoterapia are efecte benefice si in tratarea cicatricilor, acneei si a cearcanelor, dar si a afectiunilor ginecologice sau a bolilor reumatice.
Posteaza comentariu