1 din 2 bărbați din România este diagnosticat cu adenom de prostată

În România, peste 50% dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani sunt diagnosticați cu adenom de prostată. Această afecțiune reprezintă cea mai frecventă tumoră  benignă în rândul bărbaților și reprezintă creșterea în volum a prostatei, situație ce declanșează o serie de simptome precum: urinări frecvente, dificultate la urinare, micțiuni nocturne, usturime și durere în timpul urinării, senzația de golire insuficientă a vezicii urinare.  

Unii dintre factorii de risc ai adenomului de prostată sunt: hipertensiunea arterială, obezitatea, diabetul zaharat, vârsta, consumul de alcool, fumatul etc.

Metodele de tratament disponibile sunt: tratamentul medicamentos, intervenția clasică chirurgicală (în funcție de severitatea cazului), cât și embolizarea arterelor prostatice.

Încă din anul 2012, se practică în România procedura endovasculară de embolizare a arterelor prostatice. Este o procedură ce tratează adenomul și ameliorează simptomele pacienților. Embolizarea de acest gen este o intervenție simplă, care nu implică tăieturi, cicatrici, iar spitalizarea este redusă, maximum cinci ore. De asemenea, recuperarea este rapidă, cu efecte imediate.
Până în prezent, am tratat cu succes peste 280 de pacienți. Din ce în ce mai mulți bărbați suferă de această afecțiune și caută informații despre metodele de tratament disponibile. De aceea, pe data de 19 ianuarie 2017, in cadrul Spitalului Monza, voi susține un seminar gratuit dedicat pacienților, în care voi oferi cât mai multe detalii despre adenomul de prostată.
”, explică dr. Rareș Nechifor, medicul primar radiolog cu cea mai mare cazuistică în tratarea adenomului de prostată.   

Pacienții se pot înscrie la acest seminar la numărul de telefon: 0725.009.966.  De asemenea, în decursul a cinci ani, peste 120 de medici din 21 de țări au participat la cursurile de embolizarea adenomului de prostată, pentru a studia tehnica, cât și pentru a efectua terapii endovasculare.
Aceste cursuri au fost susținute de către dr. Rareș Nechifor, în cadrul clinicii ARES, Centru European de Excelență și Training în terapii endovasculare. Țările participante au fost: Anglia, Franța, Bulgaria, Elveția, Austria, Italia, Ungaria, Letonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Rusia, Israel, Irak, Brazilia, Australia, Grecia și Malta. Și anul acesta, în data de 07 februarie 2017, are loc cel de-al 16-lea workshop la care vor participa medici din Israel și Olanda. Timp de două zile, medicii străini vor studia tehnica minim invazivă, atât la nivel teoretic, cât și practic, în sala de angiografie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod