Povestea lui Ralph este o continuare a filmului de succes din 2012 „Ralph strică tot” și reprezintă o nouă etapă plină de provocări în relația de prietenie a celor doi protagoniști – Ralph (vocea lui John C. Reilly) și Vanellope (vocea lui Sarah Silverman).
Filmul „Ralph rupe netu' ” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 4 ianuarie 2019.
Noul film este regizat de Rich Moore și Phil Johnston și produs de Clark Spencer, după un scenariu semnat de Johnston și Pamela Ribon.
Dincolo de jocul video
De data aceasta, echipa de producție a decis că e momentul să mute acțiunea în vasta lume a internetului, un univers mirific, plin de posibilități, de necunoscut, de aventuri.
„A fost un demers copleșitor să creăm lumea aceasta, cu mii de clădiri și mulțimi și personaje – chiar și cele mai reduse scene cu mulțimi sunt mai mari decât în alte filme de animație”, spune unul dintre directorii tehnici, Ernest J.
„Cea mai mică clădire a noastră este de dimensiunea Empire State Building. A fost nevoie să facem foarte multe teste ca să vedem dacă putem genera o lume la o asemenea scală”, spune directorul de efecte vizuale Scott Kersavage.
„Am făcut și multă muncă de documentare. Dacă Ralph chiar distruge internetul a trebuit să ne gândim cum ar arăta această lume distrusă”, mai spune el.
Internetul versus atmosfera retro a primului film
Designerii de producție au pornit de la premisa că trebuie să recreeze atmosfera originală din primul film, iar la asta să adauge noul loc, cu noul său limbaj și noua paletă de culori.
„Am pornit de la ideea unui oraș infinit, fără limite, unde se construiesc în permanență locuri noi. Însă pentru noi internetul a devenit mai mult de atât, a devenit o adevărată planetă, cu nenumărate straturi, site-uri vechi la bază, iar pe măsură ce te îndrepți spre centru, site-uri din ce în ce mai noi și mai moderne. Și pentru că internetul e conectat cu cabluri, toate clădirile din lumea noastră trebuiau să fie conectate la fel”, spune designerul de producție Cory Loftis.
Pentru a crea universul nelimitat al clădirilor enorme pe sub care își duc viața netățenii, designerii s-au inspirat din viața metropolelor ca Manhattan, Shanghai și Dubai. „Soarele nu apune niciodată pe planeta internetului, aici e mereu lumină”, spune Brian Leach, directorul de imagine al filmului.