Sâmbătă, 16 septembrie 2017, la Institutul Cultural Român Londra, în cadrul evenimentului anual Open House, a fost lansat proiectul cultural - RomânIA Centenară. Proiectul va consta într-o expoziție itinerantă, în cele mai cunoscute orașe ale lumii, a zece costume de sărbătoare românești, atent selectate din colecția Flori de ie, alături de fotografiile surprinse cu măiestrie de către Alexandru Zainea, membru al New York Institute of Photography și fondator al revistei britanice Thoughts precum și de art clipul realizat de Chriss Casper – producător și compozitor.
Clipul prezintă și cealaltă față a proiectului, acolo unde imaginile prind viață, coloana sonoră special creată fiind inspirată de zece melodii din cultura românească.Proiectul a luat naștere la inițiativa Cristinei Chiriac – fondator Flori de ie și a lui Alexandru Zainea, alături de Laura Cosoi, Chriss Casper, Brândușa Bordeianu, Adonis Enache, alături de Departamentul Centenar din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Institutul Cultural Român. Evenimentul de lansare al României Centenare a avut loc în cadrul Institutului Cultural Român – Londra, într-un cadru unic, cu oameni deosebiți și gânduri pozitive, alături de care s-a readus la lumină un colț de suflet românesc.
La eveniment a participat si Dan Mihalache – ambasadorul României în Marea Britanie, care a deschis proiectul cultural RomânIA Centenară, derulat pe parcursul a doua zile, pe 16 și 17 septembrie 2017.
La eveniment au luat parte peste 1000 de vizitatori în cele două zile de expoziție, oameni ce provin din mediul cultural, business, de artă, precum Sir Kamil Lemie, Grace Bian, alături de alte persoane care au avut astfel ocazia să descopere o parte din trecutul Romaniei, să admire frumusețea portului de sărbătoare și să descopere frumusețile simple, creionând identitatea neamului românesc.Vizitatorii s-au bucurat atât de frumusețea arhitecturală a palatului Belgravian cu interioare maiestuase, cât și atmosfera regală completată cu costumele de sărbătoare, fotografiile expuse în mărime naturală și art clipul creat special pentru RomânIA Centenară. Cele zece costume de sărbătoare vechi de peste 100 de ani ce provin din regiuni diferite ale țării au fost însoțite de propria-i poveste, cu trimiteri la zona etnografică din care au luat naștere, cu referiri la deținători și la semnificația simbolurilor cusute pe materiale. Fiecare costum popular expus a fost dublat de o fotografie surprinsă de către Alexandru Zainea în mod spectaculos, reușind să pună în evidență nu doar măiestria artei populare, dar și frumusețea naturală a actriței Laura Cosoi.