Numeroase combinatii de arome si decoruri livrate pe un suport cu un design elegant, The Wedding Cupcake Tower poate imbina gusturi care se completeaza armonios: ciocolata și capsuni, vanilie si mere verzi, cafea si ciocolata cu lapte, cocos si lamaie, ciocolata si menta, ciocolata si cirese Morello, vanilie si caise, ciocolata si portocale sau banane. Decorurile cupcakes-urilor surprind prin designul deosebit, forme, culori si dantelarie fina. Nuantele suave sau puternice si aerul romantic sau baroc al formei finale a cupcake-ului – totul reprezinta un regal senzorial la nivel vizual, olfactiv si gustativ.
Pe cupcakephilosophy.ro, denumit astfel pentru ca un cupcake poate insoti, in viziunea Ioanei, orice moment important din viata, gasim mai multe filosofii expresive, corelate cu un anumit tip de cupcake: de la cel in care vrem sa impresionam pe cineva care ne place (categorie de cupcakes botezata ,,Speechless”) la clipa casatoriei (,,I do”), aparitia unui copil (,,It’s a Boy/Girl”), evenimente profesionale (,,Office Pride”) sau pur si simplu la bucuriile marunte si zilnice (,,No Reason Joy” )
Pentru a oferi experiente minunate, am participat la numeroase cursuri sustinute de renumiti cake designeri din diverse colturi ale lumii: Marea Britanie, Australia, Noua Zeelanda si Statele Unite.
Un cupcake este o declaratie de dragoste in sine, are un stil aparte de a se fixa in memoria afectiva a oamenilor, iar Cupcake Philosophy detine cel puţin un ingredient secret pentru o petrecere de nunta pe care toata lumea sa o tina minte. Dintr-o pasiune care a crescut in mod constant cu fiecare cupcake care a iesit din mana ei, pe langa cursurile la care a participat la nivel international, Ioana a urmat si un curs la Academia Peggy Porschen, considerata una dintre cele mai mari specialiste in dulciuri contemporane din Marea Britanie.
Istoria acestei prajituri incepe in 1796, atunci cand a aparut prima reteta intr-o carte despre deserturile americanilor. Blatul se cocea initial in cescute din ceramica, acestea reprezentand si originea termenului – cup cake. In Anglia, erau cunoscute sub denumirea de fairy cake si aveau dimensiuni reduse, fiind mai sarace in decoruri.
In secolul 21, trendul cupcakes-urilor colorate s-a dezvoltat extraordinari SUA. Frumoasele prajituri au devenit faimoase dupa ce au aparut in serialul “Sex and the City”, in care Carrie Bradshaw a savurat un cupcake roz cu vanilie pe strazile New York-ului.