Carl Honoré, unul dintre cei mai renumiți speakeri TED, vine pe 1 iulie în București pentru a-și lansa cea mai nouă carte

Volumul „Bolder” revoluționează felul în care privim înaintarea în vârstă

Cunoscutul Carl  Honoré, bestselling author în 34 de limbi și unul dintre cei mai importanți promotori ai conceptului Slow Movement (In Praise of Slow/ Elogiu Lentorii), speaker TED cu aproape 3 milioane de vizualizări, vine în București pentru a ne povesti despre cum, în era vitezei, putem încetini timpul și profita de o viață mai lungă. Curtea Veche Publishing și Librăria Diverta Lipscani vă invită luni, 1 iulie 2019, de la ora 18:30, să descoperiți noua sa carte - „Bolder. Cum să profiți de o viață mai lungă” -  și să luați un autograf de la Carl Honoré.

Întâlnirea din magazinul Diverta Lipscani (Str. Lipscani nr. 30-34, București) se va desfășura în limba engleză. Intrarea va fi liberă. Înainte de întâlnirea din București, Carl Honoré se va afla pe 29 și 30 iunie și în Cluj-Napoca, unde va susține un discurs în cadrul TEDxCluj și conferința The Power of Slow in a Fast World.

În cea mai recentă carte a sa, „Bolder.

Cum să profiți de o viață mai lungă”, Carl Honoré ne pune să privim adevărul drept în față: îmbătrânirea este inevitabilă. Simți cum te trec fiori numai la gândul că timpul trece și că tu te duci odată cu el. Însă autorul ne propune să luăm parte la o revoluție a îmbătrânirii, indiferent de vârsta la care ne aflăm sau când am început să simțim trecerea timpului în mod acut. Pe baricadele ei vom descoperi că această perioadă nu este altceva decât o nouă devenire din viața noastră. Și că are farmecul ei de neînlocuit. La bătrânețe ai la fel de multe oportunități ca la orice altă vârstă, doar să știi cum să profiți din plin de ele. Poți face sport, poți munci și avea idei creative, poți folosi tehnologia pentru tine sau pentru a-i ajuta pe cei din jur. Poți fi în formă, tonic, fericit.
Și nici senzația de fluturi în stomac nu trebuie s-o dai uitării: când anii se adaugă, iubirea este ca vinul. Iar inima nu are riduri.

În bestsellerul „Elogiu lentorii. Provocări în era vitezei”, apărut cu această ocazie într-o nouă ediție la Curtea Veche Publishing, se vorbește despre cele mai intime mecanisme umane, autorul însuși numărându-se printre adepții fanatici ai vitezei. Niciunul dintre domeniile vieții atinse de demonul accelerării nu rămâne necercetat și, pentru fiecare dintre ele, autorul are soluții simple și de bun-simț. Accelerăm pe zi ce trece: preferăm să mâncăm în grabă la restaurante fast-food în loc să gătim, apăsăm pedala nervoși și ne supărăm dacă prindem un stop, muncim într-un ritm infernal și ajungem acasă din ce în ce mai obosiți. Viteza a devenit un drog. Am uitat ce înseamnă să ne petrecem timpul cu propriii copii, să citim în liniște o carte sau să ne plimbăm.
Și, mai grav decât atât, avem impresia că viteza cu care ne deplasăm în viață, fără să ne bucurăm de ea și fără să înțelegem aproape nimic de-a lungul ei, este ceva normal. Mesajul lui Carl Honoré nu trebuie înțeles ca un apel la trândăveală, ci ca un îndemn de a păstra echilibrul dintre încet și repede. Căci dacă ne redescoperim țestoasa interioară, s‑ar putea să ajungem în timp util la destinație, dar și să ne bucurăm de călătorie.

Supranumit „părintele mișcării Slow” de către ABC TV News, Carl Honoré este un jurnalist canadian stabilit în Londra. A studiat limba italiană și istoria la Universitatea din Edinburgh. După terminarea studiilor universitare a lucrat ca asistent social cu copii ai străzii din Brazilia. A scris articole și reportaje pentru The Economist, The Observer, Miami Herald, Time, National Post, Houston Chronicle și alte publicații din Europa, Canada și America de Sud.
După zece ani de activitate editorială intensă, a avut o revelație: pentru o viață mai împlinită și cu mai multe satisfacții, trebuie să încetinim ritmul. Această idee s‑a concretizat într‑o serie de cărți și conferințe de mare succes în întreaga lume.

„Elogiu lentorii. Provocări în era vitezei” și „Bolder. Cum să profiți de o viață mai lungă” de Carl Honoré vor putea fi achiziţionate cu autograf la eveniment și sunt deja disponibile pe curteaveche.ro și în librării la prețurile de 49 lei, respectiv 46 lei.