Respiraţia urât mirositoare poate avea şi alte cauze?
Respiraţia urât mirositoare poate apărea şi la persoane care au o infecţie medicală, o boală a gingiilor, diabet, insuficienţă renală sau insuficienţă hepatică. Xerostomia (gura uscată) şi tutunul contribuie şi ele la această problemă. Pacienţii care suferă de cancer şi care parcurg terapia cu raze pot experimenta senzaţia de gură uscată.
Ce se poate face pentru a elimina respiraţia urât mirositoare?
"Dacă este evident că vinovate sunt bacteriile, prima linie de apărare este constituită din metodele de reducere a acestora. De aceea, dacă aveţi respiraţie urât mirositoare, trebuie să solicitaţi un consult stomatologic complet, care include un consult parodontal", vă sfătuiesc medicii clinicii stomatologice Velvet Dental.
Dacă vă păstraţi cavitatea bucală cât mai curată posibil, faceţi un pas înainte în eliminarea bacteriilor. De fapt, acest proces de curăţare poate fi considerat o „dezinfecţie a întregii cavităţi bucale”, cu accent pe toate zonele în care pot exista bacterii. Această „dezinfecţie” include un periaj atent, utilizarea corectă a aţei dentare, clătirea gurii şi curăţarea limbii.
De asemenea, este foarte important să păstraţi o igienă orală adecvată, care implică, spre exemplu, periajul dinţilor şi utilizarea aţei dentare de cel puţin două ori pe zi. Pentru a modera mirosul, curăţaţi limba cu periuţa de dinţi sau cu periuţa de limbă, un instrument de plastic care îndepărtează bacteriile care se acumulează pe limbă. Consumul de gumă de mestecat fără zahăr poate ajuta de asemenea la controlul respiraţiei urât mirositoare.
"Înainte de a utiliza apă de gură, spray sau tablete, discutaţi cu medicul stomatolog deoarece aceste produse nu fac decât să mascheze temporar respiraţia urât mirositoare", avertizează Dr. Anatolii Glopina-Velvet Dental.
Posteaza comentariu