Medicii spun că freza dentară ar putea fi istorie, în următorii ani, fiind înlocuită cu laserul. Prelucrarea dintelui cu noua tehnologie este mult mai curată și mai non-invazivă. „În chirurgia părților moi, avantajele folosirii laserului derivă din reducerea semnificativă a sângerării și precizia maximă a intervenției, iar la țesuturile dure dentare, avantajul principal este reducerea importantă a durerii. Este o metodă de tratament excelentă pentru copii, care se tem de dentist”, explică Dr.
Mircea Stăpânoiu, medic stomatolog în cadrul clinicii Biodent Professional.
Majoritatea intervențiilor dentare, de la tratamente de albire și carii, până la paradontoze, implanturi, extracții și alte intervenții chirurgicale, se pot realiza, în prezent, cu ajutorul laserului, o tehnologie cu avantaje multiple.
Tratamentul de albire, cel mai cerut
Cum funcționează însă tehnologia laser? În funcţie de parametrii specifici (lungime de undă, putere, frecvența impulsurilor), undele laser provoacă microexplozii la nivelul moleculelor de apă, reușind să perforeze structura dentară țintită și totodată să amorțească zona, pentru ca pacientul să nu resimtă durere.
Posteaza comentariu