Fumatul, consumul excesiv de cafea sau ceai, antibioticele luate în copilărie, consumul de alimente colorate sau doar moştenirea genetică ori îmbătrânirea sunt tot atâtea cauze ale colorării danturii înspre alb-gălbui. Astfel că pentru mulţi pacienţi, albirea dinţilor nu înseamnă numai recăpătarea zâmbetului strălucitor, ci chiar recăpătarea încrederii de sine.
Dacă vrei să ai o dantură perfectă, iată care sunt principalii paşi recomandaţi de Dr.
1. Primul pas în a obţine dinţi frumoşi este o igienizare corectă (detartraj).
2. La scurt timp se apelează la tehnicile de albire a dinţilor.
3. Abia după aceşti doi paşi se vor începe orice lucrări dentare restauratoare sau de acoperire a dinţilor cu diferite tipuri de lucrări. Este indicat să se urmeze aceste proceduri în ordinea menţionată mai sus deoarece lucrările dentare (fie ele obturatii, coroane sau faţete) vor avea o culoare asemănătoarea cu cea a restului dinţilor dumneavoastră, culoare ce trebuie să fie în concordanţă cu nouă culoarea a dinţilor obţinută în urmă procesului de albire.
În ce constă albirea dinţilor la cabinet?
Albirea în cabinet constă în aplicarea unui gel cu substanţă activă pe suprafaţa dintelui după ce s-a realizat izolarea gingiei şi a părţilor moi. Este activat de o lampă specială, timp în care pacientul stă relaxat pe scaun într-o ambianţă plăcută. Este o metodă rapidă şi foarte eficientă. Rezultatele albirii sunt spectaculoase, obţinându-se albiri în medie cu 2-4 nuanţe mai deschise.