Există multe criterii de apreciere a unui zâmbet frumos şi ele se reduc la următoarele aspecte: forma dinţilor; linia surâsului; forma buzelor; volumul buzelor; alinierea dinţilor.
Pe scurt, un zâmbet frumos este dat în proporţie de peste 70% de aspectul dinţilor, dar şi de armonia structurilor din jurul dinţilor. Frumuseţea unui om se reduce la aspectul gurii şi al ochilor. Prima dată când faci cunoştinţă cu cineva te uiţi în ochii lui şi remarci privirea, poţi să vezi imediat cu ce personalitate ai de-a face după cum te priveşte în ochi, sau nu, iar în al doilea rând remarci gură, dinții, zâmbetul. Aceste două detalii sunt definitorii pentru noţiunea de frumuseţe.
Ce remarci la un zâmbet frumos ?
1. Lungimea dinţilor – sunt consideraţi frumoşi dinții lungi, care se văd atunci când vorbeşti, când zâmbeşti.
2.
Culoarea dinţilor este importantă în sensul că ea trebuie să fie în armonie cu culoarea pielii. Dinții trebuie să fie atât de albi cât să pară încă naturali. Dinții prea albi, de culoarea zăpezii sunt evident falşi.3. Dinții din faţă trebuie să fie puţin mai lungi decât dinții laterali.
4. Forma dinţilor trebuie să fie în concordanţă cu aspectul general şi cu personalitatea. Există forme de dinţi mai rotunjite, mai fine şi forme mai pătrate, cu unghiuri bine conturate pentru cei cu personalitate puternică. Dinţi mai pătraţi sau mai dreptunghiulari sau dinţi de formă triunghiulară. Sunt forme care stau mai bine unei persoane sau care o urâţesc.
5. Este importantă curbura arcadei şi armonia cu buzele
6. Foarte important în frumuseţea unui zâmbet este dacă atunci când zâmbeşti se văd gingiile sau nu.
Cât de mult se văd? Se pot face mici retuşuri chirurgicale şi combinat cu aplicarea unor faţete sau coroane mai lungi se poate schimba mult acest aspect neplăcut al gingiilor prea vizibile.Toate aceste criterii de frumuseţe pot fi aplicate atunci când eşti nemulţumit de zâmbetul tău şi vrei o schimbare. Estetica dentară a evoluat mult şi acum este posibil să faci simulări pe computer cu ajutorul unor softuri speciale şi să poţi să-i arăţi pacientului tău cam cum ai putea să-i schimbi zâmbetul. Procedeul se numeşte Digital Smile Design şi cu ajutorul lui, combinat obligatoriu cu experiența medicului, se poate obţine aşa zisul “American Smile”.
Acest lucru este posibil prin tehnica faţetării atunci când dinții sunt cât de cât aliniaţi sau combinat cu tratament ortodontic atunci când dinții sunt strâmbi. Tratamentele prin faţete ceramice sunt spectaculoase atât în cazul dinţilor din faţă cariaţi sau prea galbeni cât şi în cazul dinţilor sănătoşi, dar cu forme nu tocmai avantajoase.
Ideal este să se facă simulări înainte de începerea tratamentului pentru a se putea decide pacientul asupra formei şi lungimii dinţilor.Există cazuri când colaborarea între dentist şi estetician este esenţială pentru că uneori rezolvarea problemelor de estetică dentară frontală poate asigura buzei superioare un suport foarte bun nemaifiind necesare injectarea buzelor pentru a le da un volum mai mare. Acest volum poate fi dat doar prin faţetarea dinţilor frontali ceea ce conferă naturaleţea care prin injectare exagerată, din păcate, se pierde. Pe de altă parte sunt cazuri care, pentru o estetică perfectă, necesită atât faţetarea dinţilor cât şi injectarea buzelor care nu au volum suficient.
Frumuseţea este naturaleţe, echilibru, bun simt, simetrie şi decență.
Sunt Dr.
Anca Vereanu şi ne întâlnim pe blog!https://www.facebook.com/ClinicaVereanu
Adresa: Str.Paris Nr. 22, Bucureşti
Programări: 021.231.08.08, 0740.606.606
Posteaza comentariu