Cum este diagnosticat?
Daca ai aceste simptome, mergi la medicul stomatolog. Acesta poate spune daca ai sau nu bruxism si iti poate recomanda un tratament.
Dentistul iti poate pune intrebari despre problemele dentare de care ai suferit, sursele de stres din viata ta si de medicamentele pe care le iei. Daca imparti cu cineva dormitorul, acesta va dori sa afle detalii despre somnul tau si sunetele neobisnuite din timpul somnului.
In timpul examinarii, stomatologul va acorda atentie dintilor si maxilarului (pozitia dintilor, dinti sparti, dinti lipsa, sensibilitate la nivelul muschilor si articulatiilor maxilarului).
Bruxismul (Scrasnirea dintilor)
De TopSanatate
Comentarii (4)
Am problema asta de multi ani...
Ce pacat ca in Romania inca nu exista gutiere moi, cum sunt in alte tari. Cele care se fac la noi sunt dure si foarte neplacute. Iar atunci cand problema este pe fond de stress... nu dispare in adolescenta, ci poate sa se manifeste toata viata..
Ma bucur ca am aflat raspunsul la aceasta problema. S-a intamplat de cateva ori sa-mi aud sotul scrasnind noaptea. Pe moment m-am ingrijorat, dar dupa o scurta analiza, am asociat aceasta intamplare cu efortul fizic neobisnuit pe care l-a depis in acele zile. Oricum, mi-e limpede acum... multumesc!
Nici nu stiam d asa ceva :D... chiar mijto .. e bn k se trateaza :D
Posteaza comentariu