Rezolutia World Autism Awareness Day incurajeaza toate statele membre ale Natiunilor Unite sa ia masuri pentru cresterea constientizarii autismului in randul societatii si sa incurajeze diagnosticul precoce si interventia timpurie. La noi in tara au loc o serie de actiuni in diverse orase.
In Bucuresti
Initiatorii campaniei "Impreuna invingem autismul" va invita joi, ora 11:00 in Parcul Coltea (iesirea de metrou Universitate-Coltea) pentru a afla mai multe informatii despre autism si terapia recuperatorie ABA.
Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (A.I.T.A.) va invita joi, 2 aprilie incepand cu ora 10, in parcul Tineretului, la Cafeneaua Actorilor, pe lac pentru a face front comun in lupta cu autismul.
In Craiova
Initiatorii campaniei "Impreuna invingem autismul" va invita joi, ora 14:00 in Piata Mihai Viteazul pentru a afla mai multe informatii despre autism si terapia recuperatorie ABA.
In Timisoara
Initiatorii campaniei "Impreuna invingem autismul" va invita joi, ora 10:00 in Piata Operei pentru a afla mai multe informatii despre autism si terapia recuperatorie ABA.
In iasi
Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania - filiala Iasi organizeaza campania „Arata ca iti pasa” pentru constientizarea problematicii autismului.
In cadrul acestei campanii, in data de 2 aprilie 2009, ora 10.00, in Piata Palatului, Asociatia Inca o Sansa impreuna cu organizatorii campaniei, invita copii si tineri sa fie alaturi de copiii cu autism pentru a montarea unei fundite din piese de puzzle, ce simbolizeaza nevoia de a construi impreuna viitorul acestor copii.
Evenimentul va fi continuat de seara caritabila organizata la Motel Bucium, cu incepere de la ora 18.00, in scopul strangerii de fonduri pentru achizitionarea unui microbuz cu care copiii cu autism sa mearga la scoala si sa participe la actiunile ANCAAR Iasi.
In Iasi sunt peste 300 de copii cu autism aflati in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Dintre acestia putini sunt cei care beneficiaza, datorita eforturilor sustinute ale parintilor, de terapii specifice, terapii care pot face ca acesti copii sa aiba o viata mai buna.