Noi il evitam in alimentatia copiilor si il inlocuim cu mierea, iar cand bem o cafea la restaurant, cerem zaharina. Este oare zaharul chiar atat de rau? Principalele dezavantaje sunt bine cunoscute: zaharul in exces produce carii dentare, unele persoane sufera de intoleranta la zaharul din lapte, scade pofta de mancare (la copiii care consuma dulciuri intre mese), iar gustarile dulci inlocuiesc multe alimente nutritive din dieta.
Se pare ca uitam totusi calitatile lui: amelioreaza gustul unor alimente, furnizeaza energie aproape instantaneu.
Cu toate ca s-a studiat indelung problema legaturii dintre aportul crescut de zahar si bolile cardiace, diabet sau bolile renale, inca nu s-a dovedit nimic stiintific. In afara de rolul pe care il joaca in aparitia cariilor dentare, zaharul nu este nociv, in cantitati moderate.
Comentarii (1)
o fi bun la gust, poate furnizeaza energie, dar stiti ca pe lista Organizatiei Mondiale a Sanatatii pe lista drogurilor de mare risc zaharul este pe locul 1, inaintea heroinei? ce parere aveti despre asta?
Posteaza comentariu