Yoga usureaza efectele adverse ale chimioterapiei?

Sedintele regulate de yoga au posibilitatea de a inlatura efectele adverse ale chimioterapiei in cazul pacientelor cu cancer mamar? Studii recente au scos la iveala posibilitatea unui astfel de remediu

Institutul National de Cancer (NCI) din SUA a sponsorizat Universitatea din Texas cu2,4 milioane de dolari pentru a efectua testele necesare in verificarea acestei teorii. Experimentul a inceput in 2004 si incerca sa determine daca practicarea unei tehnici numite Yoga Tibetana pot usura efectele adverse ale chimioterapiei in cazul pacientelor cu cancer de san.


Potrivit rezultatelor obtinute si publicate in revista Cancer, expertii au demonstrat ca intr-adevar practicarea Yoga imbunatateste somnul persoanelor suferinde de limfom, iar un studiu la un nivel mai mic a identificat faptul ca persoanele cu cancer mamar suporta mult mai bine curele de chimioterapie imbinate cu practica Yoga.

“Ca si celelalte tipuri de yoga, tehnica numita Yoga Tibetana presupune exercitii de respiratie, miscare fizica si meditatie, insa accentual este pus in special pe meditatie si vizualizare”, spune expertul Alejandro Chaoul, care ajuta la coordonarea cercetarii.
Experimentul va incerca sa compare practicile usoare de stretching folosite in Yoga Tibetana cu tratamentul standard de chimioterapie pe care il urmeaza pacientele afectate de cancer mamar.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod