Virusuri vechi de milioane de ani se trezesc la viata



O data cu topirea ghetarilor, o serie de bacterii ar putea sa reapara pe Terra.

O bacterie vie, veche de opt milioane de ani, a fost descoperita de o echipa de cercetatori americani in cei mai vechi ghetari cunoscuti pe Terra, situati in Antarctica, informeaza NewScientist.com, citat de MEDIAFAX. Organismul se dezvolta in prezent intr-un laborator si este analizat din toate partile de oamenii de stiinta, care incearca sa prevada primele consecinte ale acestei descoperiri. Bacteria a fost adusa la lumina de o echipa de la Universitatea Rutgers din New Jersey, coordonata de Kay Bidle, in timpul unei expeditii in Antarctica.

Cercetatorii au extras ADN si bacterii, forind la o adincime de trei pina la cinci metri, intr-un ghetar situat in vaile Beacon si Mullins. Ei au reusit sa obtina cu succes mostre cu o vechime cuprinsa intre 100.000 si opt milioane de ani.

Urmatorul pas pe care l-au facut oamenii de stiinta a fost acela de a incerca sa readuca la viata organismele prezente in mostre. Au descoperit astfel ca cele mai tinere s-au dezvoltat foarte repede in laborator si si-au dublat marimea in numai sapte zile. Daca in mostrele mai noi cercetatorii au descoperit o varietate de microorganisme, in cele vechi, ei au gasit doar un singur tip de bacterie, cea veche de opt milioane de ani.

Acest tip de organism s-a dezvoltat mult mai incet in laborator fata de cele mai tinere, dublindu-si dimensiunea in 70 de zile. Ei au descris bacteria ca pe o celula mica si rotunda, care a fost in
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod