Este parerea cercetatorilor care au constatat ca vinul cu o concentratie de alcool mica, de 10% ne protejeaza organismul de mai multe tipuri de cancer.
Spre deosebire de celelalte vinuri din comert care au o concentratie de alcool de 14%, un vin mai slab consumat in cantitati normale scade riscul de imbolnavire, potrivit Fundatiei Mondiale de Cercetare a Cancerului citata de BBC Online.
Astfel, persoanele care consuma in fiecare seara cate un pahar de 250 ml cu vin beneficiaza de un risc diminuat cu 7% de a face cancer intestinal, insa cu o conditie: sa bea un vin cu o concentratie scazuta de alcool (10%).
"Daca toata lumea care obisnuieste sa consume vin cu o concentratie de 14% alcool ar schimba acest obicei in favoarea vinului cu o concentratie mai scazuta, sute de cazuri de cancer ar putea sa fie prevenite", sustine Dr Rachel Thompson de la Fundatia Mondiala de Cercetare a Cancerului.
Posteaza comentariu