Doar 23% dintre persoanele diagnosticate cu cancer stomacal traiesc mai mult de 5 ani de la aparitia bolii, de aceea sunt importante recomandarile alimentare, potrivit unui studiu aparut in American Journal of Clinical Nutrition.
"Rezultatele studiului vin in sprijinul ideii ca dieta mediteraneana reduce riscul de cancer si sustine nevoia de a continua promovarea acestui regim alimentar in zonele in care acesta isi pierde adeptii", sutine Carlos A. Gonzalez, de la Institutul de Oncologie din Barcelona, coordonatorul cercetarii.
Oamenii de stiinta au analizat dieta a peste 485.044 de persoane, cu varste cuprinse intre 35 si 70 de ani din 10 state participante.
Regimul alimentar mediteranean este bogata in legume, fructe, peste, cereale, ulei de masline si sarac in carne rosie si produse lactate.
Comentarii (1)
Buna ziua mii de scuze am 2 intrebari in dieta mediteraneana se poate folosi putina sare? si pentru a gati pot folosi ulei de rapita sau de masline special pentru gatit? multumesc mult si astept raspuns.
Posteaza comentariu