"Pentru stat, tratamentul la domiciliu este mult mai ieftin, deoarece sunt excluse costurile spitalicesti. Hemoragia trebuie tratata imediat, iar o fiola cu factor autocoagulant VIII este suficienta pentru oprirea sangerarii pacientului", a subliniat dr. Luminita Rusen, medic la Institutul de Hematologie Transfuzionala Bucuresti. In cazul unui tratament tardiv, vindecarea este mult mai lenta si necesita o cantitate crescuta de factor VIII.
La acest eveniment au participat peste 100 de bolnavi, adulti si copii, care au invatat tehnica autoinjectarii folosind setul demonstrativ BayCuff, de la Bayer, care imita pielea, tesutul si vena.
"De astazi, cei peste 1200 de romani bolnavi de hemofilie cu ajutorul noului tratament, deoarece nu vor mai depinde de spitale si de medici, iar de fiecare data cand au probleme vor sti ce sa faca, astfel, efectele negative ale bolii vor fi evitate", a declarat Mirceau Manuc, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii. Totodata acesta a tinut sa precizeze ca ministerul a aprobat noua lista a medicamentelor compensate, lista care include mai multe medicamente necesare bolnavilor cu hemofilie.
De asemenea, in cadrul acestui eveniment Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania a lansat carnetul de evidenta a sangerarilor pacientilor hemofilici, care permite evaluarea complicatiilor afectiunii, fluenta hemoragiilor, cantitatea de sange pierduta si alternativele de tratament.
In Romania, 54 de persoane sufera de hemofilie la un milion de locuitori, in conditiile unei prevalente globale de 1 pacient la 10.000 locuitori.
La inceputul anului, compania Bayer a lansat si in tara noastra cel mai avansat tratament pentru hemofilia A, numit Kogenate.
Afla mai multe informatii despre Kogenate !