La studiul care va fi publicat in "Archives of Internal Medicine", au participat 500.000 de oameni. S-a descoperit ca persoanele care au o dieta bogata in carne rosie sau procesata risca sa se imbolnaveasca de cancer sau sa dezvolte afectiuni cardiace. Potrivit cercetatorilor, s-ar putea reduce cu 11% mortalitatea in randul barbatilor si cu 16% in randul femeilor, daca s-ar consuma mai putina carne rosie.
Carnea este o sursa importanta de grasimi saturate care au fost asociate cu cancerul de san si cel colorectal. Un consum mai scazut de carne rosie, dar si de alimente procesate poate reduce semnificativ riscul bolilor de inima si poate fi benefic pentru mentinerea valorii normale a tensiunii arteriale si a colesterolului din sange.
"Nimeni nu sustine ca lumea ar trebui sa uite definitiv de bacon sau hamburger. Din cercetarea noastra reiese insa ca trebuie limitat consumul de astfel de produse pentru a reduce riscul imbolnavirilor de cancer sau de alte afectiuni", a declarat Ed Yong, unul dintre cercetatori.
Sursa: BBC News
© Copyright:
Persoanele care mananca multa carne rosie traiesc mai putin
Consumul de carne rosie in exces cauzeaza grav sanatatii! O noua cercetare efectuata de specialistii americani de la National Cancer Institute arata ca acest aliment ne scurteaza viata.
De TopSanatate
Posteaza comentariu