Optiuni de tratament pentru adenomul de prostata

In Romania, peste 30% dintre barbatii peste 60 de ani sufera de adenom de prostata, iar la 80-85 de ani, mai mult de 80% sufera de aceasta afectiune. Se preconizeaza ca in 2015, peste 550 de mii de pacienti vor fi diagnosticati cu adenom prostatic.

Prostata este un organ specific sexului masculin care se gaseste la rascurcea dintre calea genitala si calea urinara, practic se gaseste sub vezica urinara.

Adenomul de prostata poate aparea la orice barbat dupa varsta de 35 ani, aceasta afectiune fiind o tumora benigna, cea mai frecventa tumora benigna a barbatului de peste 60 de ani.

Adenomul de prostata consta in cresterea in volum a diferitelor structuri ale glandei si implicit strangularea si modificarea formei uretrei determinand urinarea cu dificultate si tulburari de evacuare vezicala.  Evolutia adenomului de prostata este de regula lenta, cronica.



Deoarece adenomul de prostata a devenit o problema de sanatate publicca, toto mai multe persoane sunt interesate de prevenirea aceste afectiuni. Astfel, astazi, 3 iulie, la Casa Universitarilor, a avut loc conferinta "Adenomul de prostata - optiuni de tratament" prilejuita de lansarea Licoprostat, supliment alimentar natural produs de SC. Hofigal Export - Import SA.

Invitati la conferinta au fost: prof. dr. Ioanel C. Sinescu, directorul Centrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni; conf.
dr. Marcian Antonio Manu, medic primar urolog, Institutul Clinic Fundeni, ing. chim. Stefan Manea, director general Hofigal, drd. chim. Daniela Raiciu, director marketing Hofigal si dr. Gabriela Margineanu, medic specialist fitoterapie si homeopatie.

Licoprostat, capsule acoperite, este un produs fitoterapeutic care asigura sanatatea si integritatea morfo-functionala a prostatei la barbati. Acesta este recomandat ca supliment alimentar cu proprietati complexe pentru prevenirea riscului aparitiei hipertrofiei benigne de prostata si este deosebit de benefic in dieta pacientilor cu adenom de prostata, prostatite si adenocarcinom de prostata.
Deoarece este un supliment alimentar, produsul nu presupune inlocuirea tratamentelor conventionale din afectiunile prostatei, ci este indicat in reducerea efectelor secundare ale medicamentelor de sinteza.

Exista doua ipoteze ale apritiei adenomului de prostata: reinductia sau redesteptarea structurilor care determina dezvoltarea glandelor prostatice si cresterea in volum sub influenta hormonilor androgeni si ipoteza modificarilor hormonale, prin alterarea raportului testosteron/estrogeni in favoarea estrogenilor dupa o anumita varsta.


Tratamentul medicamentos al adenomului de prostata consta in alfa-blocante, care relaxeaza colul vezical si faciliteaza evacuarea vezicala cu diminuarea disuriei, inhibitori de reductaza si fitoterapie.