Copiii si adolescentii care consuma regulat mezeluri prezinta riscuri mai mari de a suferi de leucemie, potrivit health24.com, in timp ce legumele si soia ii pot proteja pe acestia de cancer, sugereaza un nou studiu.
Cercetatorii au descoperit ca dintre 515 copii si adolescenti taiwanezi, cu sau fara leucemie acuta, cei care mananca mai mult de o data pe saptamana carne procesata prezinta un risc cu 74% mai mare de a suferi de leucemie, in comparatie cu cei care consuma rar astfel de alimente.
Descoperirile evidentiaza o asociere intre aceste alimente si riscurile de a dezvolta leucemie, dar nu prezinta o relatie de tipul cauza-efect.
"Studii pe termen lung, efectuate atat pe oameni cat si pe animale, sunt inca necesare pentru a demonstra rolul factorilor alimentari in aparitia leucemiei.", a declarat Dr. David C. Christiani de la Harvard School of Public Health in Boston, unul dintre cercetorii care au participat la studiu. Dr. Christiani a mai declarat ca in baza acestui studiu si a celor precedente, el si colegii sai recomanda ca mezelurile sa nu fie consumate in cantitati mari de catre copii.
In timpul procesarii, alimentelor li se adauga conservanti, arome, sare, zahar si substante chimice numite nitriti. Nitritii sunt precursorii unor compusi chimici cunoscuti pentru efectele lor cancerigene.
Mezelurile, periculoase pentru copii
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Posteaza comentariu