Mezelurile favorizeaza aparitia cancerului de colon

Consumul de carne procesata, mezeluri, bacon sau carnati creste riscul aparitiei cancerului la intestinul gros cu pana la 63%. Avertizarea a fost facuta de experti ai World Cancer Research Fund (WCRF).
"Pentru unele persoane, un mic-dejun care contine bacon si carnati este o buna metoda de a-si incepe ziua. Totusi, daca aceste alimente se consuma frecvent, se mareste semnificativ pericolul cancerului la colon, una din tumorile cele mai raspandite in Regatul Unit", a declarat profesorul Martin Wiseman, consilier stiintific in cadrul WCRF.

Pe langa mezeluri si carnea procesata mai trebuie evitate produsele de tip fast-food, precum hamburgerii sau hot dog deoarece contin aditivi alimentari chimici.
Studii recente arata ca si carnea rosie ar putea creste riscul aparitiei cancerului de colon. Totusi, specialistii de la World Cancer Research Fund sunt rezervati si spun ca mai sunt necesare cercetari suplimentare care sa confirme rezultatele acestui studiu.

Cancerul de colon este o problema de sanatate publica in majoritatea tarilor europene. Rata de supravietuire in cazul acestei afectiuni este foarte mica, deoarece in general se descopara tardiv. Pentru prevenirea lui medicii recomanda o alimentatie sanatoasa, bazata pe fructe, legume, cereale integrale si renuntarea la carnea rosie.


Sursa: Corriere della sera
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod