Medicamentele pentru colesterol pot regla bataile inimii

Statinele, medicamentele prescrise pentru scaderea nivelului de colesterol pot, de asemenea, sa scade riscul fibrilatiilor arteriale, bataile anormale ale inimii, care cresc sansele atacurilor de inima.
Aceasta ipostaza a fost analizata in cadul a 6 studii, la care au participat mai mult de 3.500 pacienti. Astfel, potrivit spuselor cercetatoprului dr. Laurent Fauchier, profesor de cardiologie la Centrul Universitar Trousseau in Tours, persoanele care fac tratament cu statine prezinta o incidenta sau o recidiva scazuta a fibrilatiei arteriale.

Participantii la studiu au trecut prin experienta unei fibrilatii arteriale in trecut, prezentau un risc crescut in urma unui atac de inima sau trec pe langa o interventie chirurgicala.


Fibrilatia arteriala apara atunci cand 2 camere superioare ale inimii tremura mai curand decat bataile inimii, intr-un mod coordonat. Sangele ajunge in camere, si coagulandu-se poate incepe calatoria pana la creier, cauzand atacul.

Incidenta fibrilatiei arteriale creste odata cu varsta, iar expertii estimeaza ca aceasta situatie este prezenta la mai mult de 5% dintre persoanele care au peste 70 ani.

De asemenea, in timpul studiului s-a descoperit ca persoanele, care au luate statine pezinta un risc cu 61% mai mic pentru a dezvolta o fibrilatie arteriala decat cei care nu au facut acest tratament.
Cu toate acestea, cercetatorii au decis ca este prea devreme pentru a se folosi statinele numai impotriva fibrilatiilor arteriale.

Noile cercetari au aratat ca terapia cu statine "este incurajatoare deoarece poate fi un potential tratament pentru prevenirea fibrilatiilor arteriale, insa sunt necesare studii mai amanuntite inainte de a fi folosit pretutindeni", a declarat dr. Laurent Fauchier.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod