Libido-ul scazut nu are legatura cu nivelul testosteronului

In timp ce stilul de condus al barbatilor si nivelul testosteronului se afla in stransa legatura, nu s-a gasit nicio legatura intre nivelul hormonului masculin si libido-ul scazut al barbatilor, conform ultimelor studii

Intre anii 1987 si 1989 aproximativ 1600 de barbati cu varsta cuprinsa intre 40 si 70 de ani au fost supusi unui studiu care a avut ca scop gasirea unei legaturi intre nivelul testosteronului si libido-ul scazut. 9 ani, respectiv 15 ani mai tarziu, au fost evaluati inca o data 922, respectiv 623 dintre barbatii supusi primului studiu.

De fiecare data, barbatilor le-au fost inamnate chestionare cu intrebari referitoare la frecventa dorintei sexuale si a gandurilor legate de sex, timp in care nivelul hormonilor le era masurat. Barbatii care au avut un punctaj mai mic de 7 puncte din 14 posibile au fost catalogati ca avand un libido scazut. In prima etapa a studiului, 19% dintre barbati au fost catalogati ca avand un libido scazut, dupa 9 ani 23%, iar dupa inca 6 ani, numarul barbatilor cu libido scazut a urcat pana la 28%.
Studiul a dovedit ca nivelul testosteronului in randul barbatilor evaluati nu se deosebea, indiferent daca subiectii faceau parte din randul celor cu libido scazut sau al celor cu libido ridicat.