Libido-ul scazut nu are legatura cu nivelul testosteronului

In timp ce stilul de condus al barbatilor si nivelul testosteronului se afla in stransa legatura, nu s-a gasit nicio legatura intre nivelul hormonului masculin si libido-ul scazut al barbatilor, conform ultimelor studii

Intre anii 1987 si 1989 aproximativ 1600 de barbati cu varsta cuprinsa intre 40 si 70 de ani au fost supusi unui studiu care a avut ca scop gasirea unei legaturi intre nivelul testosteronului si libido-ul scazut. 9 ani, respectiv 15 ani mai tarziu, au fost evaluati inca o data 922, respectiv 623 dintre barbatii supusi primului studiu.
De fiecare data, barbatilor le-au fost inamnate chestionare cu intrebari referitoare la frecventa dorintei sexuale si a gandurilor legate de sex, timp in care nivelul hormonilor le era masurat. Barbatii care au avut un punctaj mai mic de 7 puncte din 14 posibile au fost catalogati ca avand un libido scazut. In prima etapa a studiului, 19% dintre barbati au fost catalogati ca avand un libido scazut, dupa 9 ani 23%, iar dupa inca 6 ani, numarul barbatilor cu libido scazut a urcat pana la 28%.
Studiul a dovedit ca nivelul testosteronului in randul barbatilor evaluati nu se deosebea, indiferent daca subiectii faceau parte din randul celor cu libido scazut sau al celor cu libido ridicat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod