Inca opt pacienti vor beneficia de tratamente in strainatate

Suma totala necesara celor opt pacienti, pentru efectuarea unor investigatii si interventii medicale in strainatate, se ridica la peste 900.000 de euro. Din aceasta suma, aproximativ 450.000 de euro sunt asigurati de Ministerul Sanatatii, iar restul de Ministerul Muncii.

Cei mai multi pacienti pentru care au fost alocate aceste sume sufera de leucemie si au nevoie de transplant de maduva osoasa. Exista insa si cazuri care necesita transplant hepatic, tratamente alternative cu scheme noi de chimioterapie pentru leucemie si tratament al cancerului osos mandibular. Pacientii au varste cuprinse intre 5 luni si 51 de ani si vor fi tratati in clinici din Israel, Germania, Austria si Belgia.

Ministerul Sanatatii a alocat, anul acesta, pentru programul de tratamente medicale in strainatate 19.036.000 lei, mai mult decat dublu fata de 2008 (8.200.

000 lei). De la inceputul anului si pana in prezent au fost finantate 60 de dosare.

Scopul programului national de tratamente in strainatate vizeaza rezolvarea cazurilor medicale pentru care nu exista solutii de tratament in unitatile sanitare din Romania.