Fumatoarele sunt predispuse la acnee

Un studiu recent arata ca fumatoarele sunt mai expuse riscului de acnee, comparativ cu femeile care nu obisnuiesc sa fumeze.
Este stiut faptul ca fumul de tigara cauzeaza cancer si multe alte probleme de sanatate. Noua cercetare realizata pe un esantion de 1000 de femei, dintre care 30% erau fumatoare scoate la iveala faptul ca 4,2% dintre participante au dezvoltat acnee.

Vitamina E este un antioxidant pe care organismul il absoarbe din diverse alimente. Ea actioneaza ca un "sistem" de aparara a celulelor, prevenind distrugerea acestora.

Cercetatorii sustin ca nivelul vitaminei E a fost redus la jumtate in cazul grupul de fumatoare, in comparatie cu grupul femeilor nefumatoare, informeaza BBC News editia online.
Riscul este cu atat mai ridicat cu cat aceste participante au avut de suferit de pe urma acneei in tinerete.

Cu toate acestea, legatura dintre fumul de tigara si aparitia acneei este destul de controversata, deoarece mai exista si alte factori cauzatori care sunt implicati in aceasta ecuatie. Astfel, factorii de mediu au fost "depistati" in cazul persoanelor fumatoare si includ expunerea intensa la fum sau abur.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod