FDA defineste lista cerealelor integrale

FDA (Food and Drug Administration) a oferit o noua definitie a cerealelor integrale si a continutului acestora care va ajuta consumatorii sa faca alegerile cele mai sanatoase pentru organism, informeaza site-ul ABCnews.com.

Scopul acestei determinari este acela de a stabili pe deplin toate produsele care contin faina integrala, pentru inlaturarea confuziei consumatorului. Astfel pentru a fi calificate produse preparate din faina integrala, alimentele trebuie sa contina o cantitate importanta de fibre, proteine si nutrienti.

Printre cerealele declarate integrale se numara: orzul, hrisca (graul negru), porumbul, meiul, orezul, secara, ovazul, graul si orezul salbatic si pot fi promovate astfel numai daca nu sunt deprivate de substantele lor nutritive (cum ar fi exemplul fainei albe).

Soia si semintele de floarea soarelui au fost scoase din categoria cerealelor integrale, informeaza acelasi site.

Pentru asigurarea necesarului zilnic de vitamine si minerale, FDA recomanda 3 portii de cereale integrale pe zi (o portie constand in