Noi studii arata ca avortul se poate efectua la domiciliu

Un studiu pilot pentru a stabili daca avortul se poate efectua in siguranta si in afara spitalelor (la domiciliu, clinicile de planning familial, cabinete medicale) a adus rezultate satisfacatoare, informeaza BBC News.

Unul dintre proiecte a demonstrat ca femeile care au mai putin de 9 luni de sarcina pot avorta in siguranta la domiciliu (sub supraveghere medicala), prin administrarea pastilelor necesare acestei interventii. Niciuna dintre cele 172 de femei carora li s-a administrat, sub supraveghere medicala, pastilele respective nu au suferit complicatii serioase.


“A fost un proiect de succes si a dovedit ca avorturile pot fi efectuate in siguranta si in afara spitalelor. Avortul medical este o procedura sigura si eficienta, insa completand a doua faza acasa va asigura confortul si intimitatea necesare”, concluzioneaza Shirley Butler, managerul proiectului.

Pentru un avort medical, o femeie trebuie sa ia, sub supraveghere medicala, medicamentul RU 486 (Mifepristone), iar dupa doua zile 4 pastile misoprostol care pun capat sarcinii.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • smadu adriana pe 6 Nov 2006, 22:22

    eu sunt in Italia si vreau neaparat acest medicament,i-l pot gasi la farmaciile din Italia

    2
    0

  • draghescu camelia pe 23 Feb 2006, 12:23

    si de unde se pot face rost aceste pastile?se gasesc in farmacii?

    0
    0

  • llly39 pe 23 Feb 2006, 07:10
    avortul si sanatatea

    cred ca e un lucru revolutionar acest studiu pilot,dar parerea mea umila e ca orice forma de avort produce un dezechilibru in organism cu efecte uneori imediate sau mai tarzii.Cred ca e mai bine sa recurgem totusi la metodele de contraceptie.

    0
    0

  • ileanacamelia pe 23 Feb 2006, 02:53
    Nu la domiciliu..

    Nu sunt de acord cu avortul efectuat la domiciliu chiar daca este sub supravegherea cadrelor medicale.Mediul nu este steril.In caz de complicatii ce faci? In articol se spune ca acasa se asigura "confortul si intimitatea necesare".Aceste conditii se pot crea si in cabinetele de specialitate daca exista suflet. aCASA este locul unde trebuie sa lasi la usa tot ce-i rau, sa te relaxezi... Vei mai putea face asta dupa un avort facut la domiciliu? Nu cred...momentele sunt dificile si neplacute si nu le vei putea uita usor fiind mereu prezenta in locul unde ai suferit.

    0
    0

  • maria pe 22 Feb 2006, 12:28

    ???????? cum femeile care au mai putin de 9 luni de sarcina pot avorta. poate era mai putin de 9 saptamani.

    0
    0

  • valericanicolescu pe 22 Feb 2006, 10:56
    Acasa

    Mama mea a nascut sapte copii si pe toti ia nascut acasa cu o moasa comunala,pe vremea ei nu se mergea la spital,toate nasterile au fost reusite cu succes.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod