Faina integrala de orz este bogata in antioxidanti

Facebook Twitter Comenteaza
Faina integrala de orz este bogata in antioxidanti

Cea mai mare cantitate de antioxidanti se gaseste in faina integrala de orz, potrivit unui studiu privind concentratia de antioxidanti din cereale.

 

Potrivit cercetatorilor, dupa faina integrala de orz, urmeaza faina alba de porumb, faina integrala de ovaz, faina integrala de grau si nu in ultimul rand faina integrala de orez. Nutritionistii sustin ca cerealele integrale reprezinta o alegere benefica pentru o alimentatie echilibrata, deoarece sunt o sursa importanta de nutrienti, precum fibre, vitamine, minerale, antioxidanti, elemente esentiale in alimentatia tuturor persoanelor, indiferent de varsta.

Cerealele integrale sunt bogate in nutrienti cu proprietati antioxidante, precum vitamina E si seleniu, care se gasesc in germenul bobului de grau.

Studiile stiintifice au demonstrat ca un consum zilnic de cereale integrale, alaturi de o alimentatie echilibrata ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi.

„Cerealele integrale se recomanda in alimentatia zilnica, fiind o alegere sanatoasa atat pentru micul dejun cat si pentru cele 2-3 gustari recomandate. Cerealele integrale constituie o sursa buna de fibre alimentare, sunt alimente cu un index glicemic mic si au o contributie majora, prin aportul vitaminelor si mineralelor pe care le contin, la mentinerea unui echilibru nutritional”, explica Prof.
Dr. Gabriela Radulian de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ”Nicolae Paulescu”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod