Depresia si anxietatea conduc la aparitiia alergiilor

Copiii si adolescentii, care sufera de depresie sau anxietate, sunt predispusi la dezvoltarea alergiilor.
Acestea sunt rezultatele unui studiu care a fost evaluat pe 180 de copii din punct de vedere psihic si alergenic si care a aratat ca 57% dintre acestia aveau astm, sau alergie la fan sau eczeme.

Evaluarea psihiatrica a aratat 67% dintre copii cercetati aveau si o tulburare de comportament sau combinatii de tulburari de comportament, ca de exemplu sindormul deficitului de atentie.

De asemenea, cercetarea a relevat faptul ca acei copii cu tulburari de comportament prezentau un risc dublu de a dezvolta alergii fata de colegii lor care nu prezentau astfel de tulburari.
In categoria tulburarilor de comportament au fost incluse si abuzul de substante, comportamentele repetitive de tipul ticurilor si urinatul în pat pe timpul noptii.

"Cercetarea arata interdependenta dintre anxietate, depresie si simpomele alergice", a precizat dr. Mauricio Infante de la Universitatea din Wisconsin, Madison, in revista the Journal of Clinical Psychiatry. Totodata, acesta sustine ca sunt necesare studii viitoare pentru identificarea mecanismului prin care se produce asociatia dintre aceste tulburari psihice si aparitia alergiilor, precum si pentru a descoperi cele mai eficiente metode de preventie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod