Consumul de peste scade riscul pierderii memoriei si a infarctului

Persoanele care consuma pesti uleiosi de cel putin 3 ori pe saptamana pot reduce riscul pierderii memoriei si a infarctului cu mai mult de un sfert, conform cercetatorilor finlandezi.
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Kuopio a studiat 3.660 de persoane sanatoase cu varsta peste 65 de ani.

Acestia au scanat creierele pentru a detecta micile leziuni care pot duce la un declin cognitiv sau la infarct. S-a descoperit ca persoanele care consuma pesti uleiosi (care au un continut ridicat de acizi grasi omega 3) de cel putin 3 ori pe saptamana prezinta un risc mai mic cu 26% de a dezvolta leziuni pe creier fata de cei care nu consuma peste in mod regulat.  

Dr. Jyrki Virtanen, Universitatea din Kuopio, a declarat ca este important efectuarea mai multor cercetari pentru a se descoperi de ce pestele are acest efect protector, adaugand ca acizii grasi EPA si DHA joaca un rol important.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod