Portalul MS cuprinde date privind cheltuielile curente si cele de capital. In cadrul acestora pot fi urmariti peste 60 indicatori privind cheltuielile de personal (de exemplu: indemnizatiile de conducere, plata orelor suplimentare, cheltuielile cu deplasarile) si cele de bunuri si servicii (ca de exemplu: cheltuielile pentru medicamente, materiale sanitare, reactivi sau dezinfectanti, alocatiile pentru hrana etc.)
Publicarea cheltuielilor curente ale unitatilor sanitare reprezinta un exercitiu de transparenta necesar in sistemul de sanatate care va duce la eficientizarea acestuia. Odata cu intrarea in vigoare a acestei masuri, va exista o monitorizare publica a modului in care sunt gestionate fondurile publice in unitatile sanitare. De asemenea, aplicatia reprezinta un mecanism pentru responsabilizarea managerilor.
Aplicatia MS a fost realizata, gratuit, de catre Oracle Romania si face parte dintr-un memorandum de colaborare mai larg si fara scop comercial, semnat intre Ministerul Sanatatii si Oracle. "Asa cum am afirmat inca de la inceputul mandatului se dovedeste astazi ca managementul public se poate realiza si fara fonduri publice, prin implicarea companiilor private in programe de responsabilitate corporatista," a declarat ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac.
Cheltuielile spitalelor, la vedere
Ministerul Sanatatii a lansat aplicatia on–line unde toate unitatile sanitare din Romania sunt obligate sa-si publice cheltuielile lunare.
Incepand de astazi oricine are posibilitatea sa vizualizeze, transparent, pe site-ul www.ms.ro, la sectiunea Monitorizare cheltuieli spital, modul in care unitatile sanitare si-au gestionat bugetul alocat.
De TopSanatate
Comentarii (1)
Mi-ar fi de mare folos linkul un pot gasi informatiile mentionate. Am cautat pe ms.ro dar nu am gasit :(
Posteaza comentariu