Campania "Nu ii lasa sa lupte singuri" pentru bolnavii cu Parkinson

Patronatul Farmacistilor din Romania (PFDR) impreuna cu Asociatia Antiparkinson au lansat campania de informare si constientizare privind sindromul Parkinson "Nu ii lasa sa lupte singuri".
Campania se va desfasura pe o durata de 7 luni, perioada in care specialistii vor aduna informatii relevante cu privire la numarul de bolnavi, stadiul de evolutie al bolii si ameliorarea sindromului prin medicatie si metode alternative. In prim plan se evidentiaza necesitatea implementarii unor noi forme rapide de tratament. "Ne propunem sa colaboram cu autoritatile pentru realizarea unui studiu privind numarul bolnavilor de Parkinson din Romania, sa incurajam parteneriatul dintre medici si practicienii medicinei alternative si sa dezvoltam noi metode eficiente de tratament", spune Ioana Cacoveanu, presedinte PFDR.

Pe parcursul campaniei, in peste 500 de farmacii se vor fi distribui formulare si pliante de informare.
Va puteti implica in derularea acestei campanii prin achizitionarea de insigne-lalea in valoare de 5 Ron din farmacii sau prin cumpararea cartii “Viata cu boala Parkinson” de Dan Raican, presedintele Asociatiei Antiparkinson (15 Ron). De assmenea, puteti sa directionati 2% din impozitul pe venituri in contul RO 20 RNCB 0160 0542 3585 0001, bani care vor ajunge la Asociata Antiparkinson, unica asociatie acreditata sa apere cei 70.000 de bolnavi de Parkinson din Romania.

Din statisticile medicale rezulta ca de aceasta boala sufera 40.000 de romani, in fapt existand 70.000 de mii de bolnavi care ar fi afectati, potrivit Asociatiei Antiparkinson.
In Romania apar anual 300 de cazuri noi de Parkinson sau "blestemul lent", cum mai este denumita afectiunea. Pe langa tratamentele medicamentoase au aparut acum noi optiuni: stimularea cerebrala si tratamentul cu celulele stem. "Pe langa tratamentul medicamentos apar noi optiuni. Stimularea cerebrala si tratamentul cu celule stem reprezinta cele mai noi metode de prevenire si vindecare ale sindromului Parkinson. De asemenea, tratamentul cu celulele stem constituie o alta speranta pe care o avem in privinta tratamentului pentru maladia Parkinson.
Ne indreptam toata atentia asupra ei, insa va mai trece o perioada pana sa obtinem date stiintifice complete
", adauga dr. George Lugoji, medic primar neurolog.

Boala Parkinson este o boala degenerativa care survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Zona afectata joaca un rol important in controlul miscarilor, de aceea persoanele afectate prezinta gesturi rigide, incontrolabile, tremor si instabilitate posturala. Printre factorii declansatori ai bolii se numara: pesticidele, drogurile, virusii, loviturile la cap, stresul, pierderea protectiei celulelor nervoase.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adina pe 19 Iul 2009, 20:24

    Sunt interesata. Tatal meu a fost diagnosticat cu Parkinson saptamana trecuta. adiadina77@yahoo.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod