Alimentele prajite declanseaza maladia Alzheimer

Chipsurile si snacks-urile pot duce la declansarea maladiei Alzheimer, deoarece acestea contin o substanta care distruge celulele creierului. Acestea sunt rezultatele unui studiu America, prezentat la conferinta anuala a Societatii Americane de Chimie.

Substanta cu pricina se numeste acrilamida si a fost descoperita de specialisti in creierul victimelor maladiei Alzheimer.  

De obicei, acrilamida se gaseste in hrana procesata, cum ar fi chipsurile. Consumul mare de alimente, care contin aceasta substanta, poate provoca infertilitate masculina, probleme musculare si de coordonare. Specialistii de la Colegiul de medicina Albert Einstein din New York spun ca substanta se formeaza in momentul in care alimentele bogate in amidon sunt prajite.

Conform studiilor, un kilogram de chipsuri contine 980 de micrograme de acrilamida.



Acrilamida mai poate fi intalnita in cereale, paine prajita, cartofi prajiti si biscuiti, dar si in fumul de tigara. Aceasta este utilizata in industrie ca agent de ingrosare, iar muncitorii care manevreaza substantele poarta imbracaminte de protectie.

Alzheimer este o boala progresiva, degenerativa, care ataca celulele nervoase ale creierului, avand ca rezultat pierderea memoriei, schimbari in modul de gandire si in comportament.