Majoritatea persoanelor sunt contaminate cu dioxina, deoarece este o substanta prezenta in mediul inconjurator din cauza poluarii. Mai exact, substanta apare in mediu din cauza ierbicidelor si a combustiei benzinelor.
Cateva din semnele vizibile ale intoxicatiei acute cu dioxina sunt:
- eruptii pe fata si pe piept;
- chisturi de diferite forme;
- diverse tulburari digestive si respiratorii;
- efecte negative asupra functiei hepatice.
Dioxina se depune in tesutul gras si ca este eliminata greu de organism, iar timpul de injumatatire a cantitatii depozitate in organism este de 7 ani. In aceste conditii, efectele asupra organismului se produc in timp indelungat, la cateva saptamani de la ingerarea substantei, motiv pentru care efectul pe termen lung este periculos.
Dioxina se foloseste in numeroase alimente, cum ar fi: lactatele, iaurtul, smantana, la inghetate (pentru ingrosarea compozitiei), in panificatie, in industria carnii, la sosuri si multe altele.
Posteaza comentariu