10 produse pentru tratarea dependentei de nicotina

Astazi, fumatorul care doreste cu adevarat sa renunte la tutun nu mai este singur. Exista oameni - medici si psihologi - care ii pot oferi solutii concrete, recunoscute pentru eficienta lor. Produsele numite "de substitutie nicotinica" (guma pentru mestecat, plasturi, inhalator, spray nazal) contin nicotina in concentratii diferite iar forma de administrare variaza.

Astazi, fumatorul care doreste cu adevarat sa renunte la tutun nu mai este singur. Exista oameni - medici si psihologi - care ii pot oferi solutii concrete, dovedite a fi eficiente; astfel, "vointa" nu mai este singurul leac al fumatului.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • emilia pe 19 Nov 2008, 16:24
    Se poate ... daca vrei !

    Eu am vrut si am reusit... asa dint-o data, iar acum ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a luminat. Si voi puteti! Faceti un calcul sumar cat cheltuiti, fara sa oblige nimeni, intr-o zi, intr-o luna, intr-un an, intr-o viata. Adaugati cum va ruinati sanatatea si va vor trece fiori. Si-apoi ganditi-va si la cei dragi, la durerea pe care o lasati in urma voastra cand plecati cu mult prea devreme de langa ei !!!

    1
    0

  • adi pe 19 Nov 2008, 14:13

    Daca vrei cu adevarat poti. Nu inteleg cum puteti fuma cand stiti foarte bine cat de nociv si de costisitor este. Si ce urat mirositi!!! oec, oec, oec.

    0
    1

  • Crissy pe 15 Nov 2008, 13:37
    Tutun

    As da orice sa renunt la tigari... fac mult rau insa nu am ambitie.

    0
    0

  • Carmen Vasile, Bucuresti pe 13 Nov 2008, 13:20
    Dependenta de nicotina

    In curand implinesc 30 de ani si marturisesc cu ceva regrete ca am fumat activ (23 - 25 tigari / zi) timp de aproximativ 13 ani. In urma cu 2 ani, intamplator, am "lucrat" cu un adolescent de 16 ani, pe tema: "beneficiilor si dezavantajelor generate de dependenta de fumat", la solicitarea mamei acestuia, care a tinut sa precizeze ca nu-si doreste ca propriul fiu sa se lase de fumat, ci doar sa constientizeze ce implica acest "obicei"! Cunoastem ca adolescentii sunt incapatanati si opun rezistenta atunci cand apar noi elemente ce contravin satisfacerii "nevoilor" dupa principiului placerii. Drept urmare, strategiile de abordare trebuie sa fie bine argumentate si sustinute, de catre un adult, atunci cand are ocazia sa porneasca in dezbaterea realitatilor de acest tip, iar informarea corecta - este as-ul cel mai la indemana. Nu doresc sa detaliez pasii parcursi, ci doar sa concluzionez ceea ce cred ca se intuieste. Cazul m-a marcat….insiduos, astfel incat, treptat, constientizand eu insami implicatiile dependentei de fumat / nicotina… am decis …in joaca sa nu mai fumez, pornind de la ambitia ce a stat sub semnul intrebarii: "cat pot rezista?” si incapatanarea de a amana - de cat mai multe ori – momentul tentatiei de a renunta la acesta initiativa! Dupa un an de zile, intensitatea ce a caracterizat acesta perioada a fost plasata in plan secundar, fiind asociata cu izbanda depasirii unui prag critic. In august am realizat ca au trecut 2 ani. Reluand traseul, imi amintesc ca m-am incadrat fidel profilului ce caracterizeaza toate etapele pe care le parcuge o persoana care s-a decis sa renunte la fumat (…pentru o perioada de timp, e bine sa isi spuna initial. Deoarece oamenii au nevoie acuta sa isi linisteasca constiinta (… pericolul ii sperie, le incetoseaza mintea si ajuta la constientizarea propriilor frustrari si instalarea temerilor) …si pentru ca obiectivele pe termen scurt sunt intr-adevar posibil de atins, atunci cand se vrea finalizarea lor! ). Nu am sa va pacalesc ca sunt nefumatoare, deoarece fumatoare am sa raman toata viata! Nicotina inca exista in corpul meu! Nicotina nu dispare “din momentul in care te-ai decis sa te lasi de fumat!” Renuntand la aceasta dependenta, nu faci altceva decat sa stopezi inca un adaos de nicotina la cantitatea deja ingerata de-a lungul perioadei in care ai fost declarat “fumator”! Consider insa ca este foarte interesant sa studiezi asemenea fenomene, cu atat mai mult cu cat autoanaliza isi are propiile ei beneficii! Iar strategiile care te pot ajuta sa atingi “o performanta” se pot construi in stransa dependenta cu propriile nevoi si dorinte, si in acord cu propriul sistem de valori! Daca vreti sa cunosteti mai multe (despre orice va intereseaza), informati-va! Este important sa…”deschideti cartile pentru a citi ce au gandit altii, pentru ca apoi sa le inchideti pentru a gandi singuri!”

    1
    1

  • elena pe 12 Nov 2008, 14:21
    Si eu am reusit

    Am 4 ani de cand nu mai fumez. M-am lasat brusc si nu am folosit decat vointa pe post de medicament... bafta si voua celor care vreti sa va lasati de fumat.

    2
    1

  • Ana pe 12 Nov 2008, 08:44
    Am reusit!

    Am fost la un centru de consiliere unde ,in urma unei discutii indelungate, am primit Zyban. nu am fost convinsa ca voi reusi sa renunt dupa 15 ani de fumat dar, ca prin minune, dupa 7 zile nu am mai putut fuma, imi era greata, am incercat mai tarziu dar nu a mai mers. Pe 13 oct. am implinit 1 an de cand nu mai fumez, ma visez ca fumez cu nesat, mi-a fost greu prima saptamana cand nu aveam ce face cu mainile sau dupa ce mancam sau cand imi beam cafeaua dar cu multe fructe si sucuri de fructe (nu cola, pepsi) am trecut peste sevraj. Nu este usor, va avertizez, dar scapati de un viciu care ne urateste si ne baga in mormant mult prea devreme. Succes!!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod