La cat timp dupa instalare ai descoperit ca este greu sa controlezi stresul? Care cauze ale panicii si anxietatii au avut loc?
Relaxeaza-te pentru o clipa, aduna-ti gandurile si vei vedea ca amenintarea este mai putin periculoasa decat ti-ai maginat.
Tehnici valoroase de relaxare
1. Medicatie
Este una dintre practicile de relaxare care s-a confirmat a fi un adevarat succes. Meditatia este o strategie combinata, care opreste lucrurile fara rezultate pozitive sau emotiile. Aceasta te va ajuta sa iti reduci disperarea, iritabilitatea, grijile, frustrarile si predilectiile. Astfel, medicatia este procesul care te scapa de starea sufleteasca apasatoare determinata de anxietate si panica, si chiar de stres.
2. Respiratia
Strategiile legate de respiratie sunt de mare ajutor pentru a scadea tensiunea si stresul. Ar trebui sa practiti tacticie de respiratie frecvent si sa eviti sa spui "nu voi fii a voastra".
Cum se practica?
Aseaza-te intr-o pozitie relaxanta in camera ta. Priveste in detaliu imprejurarile, timp in care ii perminiti mintii sa se relaxeze si sa "colinde" liber. Incearca nu observi toate gandurile care iti vin prin minte, tocmai, pentru ca mintea sa se simta usurata.
Acum respira. Expira. Inspira. Expira. Inspira. In tot acest timp, observa cum tensiunea iti paraseste trupul. Confirma respingerea: priveste in aerul cum revine la plamani.
3. Imaginatia
Imaginatie este o puternica rezerva, care traieste in mintile noastre. Poti sa iti folosesti imaginatia pentru a merge in excursii, sa iti faci noi prieteni si sa descoperi noi idei.
Cum se practica?
Imagineaza-te intr-o frumoasa gradina. Deseneaza-ti in minte o plimbare printr-o gradina agreabila, cu o cascada in spate, dar pe care numai o vezi; parca ar fi in spatele unei cortine. Acum incearca sa descoperi imprejurimile, astfel, incearca sa mirosi, sa auzi, sa atingi, sa simti, sau sa savurezi cate putin din ceea ce este alaturi. Recunoste ceea ce simti.
Practica aceasta metoda cat de frecvent doresti, si cu siguranta vei gasi o pauza pentru nervozitate si panica.
4. Autohipnoza
Este procesul care iti aduce o stare de spirit, care te scoate dintr-un anumit moment. In timpul autohipnozei, mintea se afla intr-o stare de veghe, care, de obicei, este indusa artificial asupra mintii tale.
Aceasta practica te va ajuta sa reactionezi la fiecare intrebare a mintii tale, si vei simti ca nu exista vreo problema din cauza careia sa nu gasesti raspuns la intrebarile tale.
5. Incetarea gandirii
Este un proces simplu, pe care majoritatea oamenilor il gasesc solid. Daca esti nerabdator sa asculti, ai aptitudinea sa iti antrenezi mintea sa inceteze sa mai gandeasca.
Este nevoie de natura, ca un factor supus, pana in momentul un care iti permiti sa incetezi sa mai gandesti. Doar spune: nu iti acord permisiunea sa gandesti in acest mod. Acum esti in siguranta. Spunandu-ti ca esti in siguranta te va ajuta sa iti blochezi gandurile.
6. Pozitivism
Gandirea pozitiva este o practica nemaipomenita de relaxare. In timp ce vei obtine indemanari pozitive, iti vei descoperi propria valoare si incredere, care te plaseaza in centul de influenta al propriei minti. Candva vei fi impovarata de propria minte, insa vei gasi putin timp in care panica si anxietatea vor fi controlate.
7. Sport
Exercitiile fizice sunt incadrate intr-o alta metoda de relaxare. Cand iti antrenezi corpul, se antreneaza si mintea, astfel, iti vei construi un trup si o minte sanatoasa. Numai asa vei putea sa treci pentru momentele de anxietate si de panica.
© Copyright:
Relaxarea: prima optiune impotriva anxietatii si panicii
Pentru a te debarasa de anxietate si panica: relaxeaza-te! Cu ce ai gresit de nu ai reusit pana acum sa gasesti o solutie pentru a reteza aceste probleme din radacini?
Comentarii (2)
Intre 'medicatie' si 'meditatie' este o diferenta destul de mare.
Ma doare in capul pieptului si raman fara aer si intru in panica.
Posteaza comentariu