Cum îți dai seama că dormitorul tău nu-ți oferă condițiile pentru un somn perfect

Dormitorul tău obișnuia să fie acel loc unde ajungeai la sfârșitul unei zile și îți oferea un somn perfect. În zilele noastre, dormitoarele s-au transformat în centre cu televizoare, telefoane și tablete.

Dar dacă nu îți faci cele mai bune setări pentru un somn perfect, dormitorul tău s-ar putea să nu te ajute să obții ceea ce îți dorești. Uite cum îți poți da seama de aceste lucruri!

Crezi că dormitorul tău nu-ți oferă condițiile pentru un somn perfect? Iată cum îți dai seama!

Există anumite elemente cheie pe care trebuie să te concentrezi atunci când vine vorba de dormitorul tău și somnul perfect. Printre acestea se numără și:

1. Iluminarea


Ar fi perfect dacă ai pune lumini a căror intensitate poate fi scăzută atunci când se întunecă afară. Dacă nu ai acest lucru, probabil că vei opri lumina puternică din cameră și vei apela la ajutorul unei lampe mici de noptieră, cu un bec cu lumină caldă.
Cu cât este mai caldă lumina care provine de la bec, cu atât vei dormi mai bine.

2. Perdelele


Vrei ca dormitorul tău să fie cât mai întunecat posibil în timpul nopții. Întunericul stimulează producția de melatonină din creier și cu cât este mai expus la lumină, cu atât este mai suprimată producția de melatonină. Acesta este motivul pentru care trebuie să eviți electronicele la sfârșitul zilei, deoarece acestea emit lumină albastră, care împiedică eliberarea acestui hormon.
Poți lua perdele închise la culoare, care să blocheze lumina de pe stradă.

3. Culoarea camerei


Vrei să creezi un sentiment de calm, iar culoarea te poate ajuta să faci asta. Înainte de a vorbi despre culori, trebuie să elimini din dormitor lucruri precum computerele sau echipamentele de exerciții. Aceste lucruri tind să nu fie corelate cu calmul și vrei să eviți stresul suplimentar. Culorile cele mai bune pentru a te liniști sunt: bej, gri deschis, roz pal, mov lavandă.

4. Temperatura


Poate părea o idee bună să ai un dormitor călduros, care ți-ar putea face somnul mai bun, dar temperaturile ridicate nu sunt neapărat recomandate. Dormitorul tău ar trebui să fie răcoros.
Temperatura corpului scade, în mod normal, pe măsură ce adormi, așa că păstrarea unei temperaturi mai scăzute în dormitor poate ajuta la pornirea procesului, facilitarea somnului și chiar și la profunzimea somnului. Experții în somn spun că dormitorul ar trebui să fie cu 5-10 grade mai răcoros decât temperatura din timpul zilei. Dacă ai nevoie de o regulă mai simplă, ar trebui să simți așternuturile reci la atingere atunci când te întinzi pe ele.
iulia-mirica