Ai un deficit de proteine în organism? Iată cum îți dai seama!
1. Îți este poftă de proteine
S-ar putea să îți dai seama că ai un deficit de proteine în dieta ta atunci când nu te simți sătulă imediat după o masă. Când ai un program obositor la muncă și mai petreci mult timp și pe drum, poate fi mai simplu să mănânci carbohidrați procesați. Însă pentru a-ți atinge sațietatea, mai ales când vrei să faci și mușchi, carbohidrații nu reprezintă cea mai bună abordare. Organismul uman este deștept. Atunci când nu îi oferi suficiente proteine, una dintre primele modalități prin care organismul îți spune este prin poftele pentru alimentele bogate în proteine. Dacă vrei o omletă la micul dejun, atunci fă-i poftele corpului tău și oferă-i proteinele de care are nevoie!
2. Te simți rău din nou
Dacă pare că iei orice răceală sau gripă din jurul tău, asigură-te că ai nivelul recomandat de proteine. Proteinele ajută la menținerea stării de sănătate și la funcționarea celulelor sistemului imunitar. Celulele noastre imunitare au nevoie de proteine suficiente pentru a se repara și multiplica. Fără o cantitate suficientă de proteine, suntem expuși unui risc mai mare de a ne lupta cu germenii la care suntem expuși. Proteinele sunt necesare pentru a construi componentele sistemului nostru imunitar.
3. Tăietura aceea de la deget încă nu s-a vindecat
După cum spuneam, corpul uman are nevoie de proteine pentru recuperare și reparații. Acesta este motivul pentru care sportivii caută o gustare proteică după un antrenament intens. Corpurile noastre ne cer ajutorul pentru a repara mușchii. Acestea folosesc proteinele pentru a crește celulele, țesuturile și pielea. Deci, dacă te-ai tăiat din greșeală săptămâna trecut, iar tăietura nu s-a vindecat încă, încearcă să analizezi puțin dieta ta.
4. Ai gleznele umflate
Proteinele fac multe lucruri. Pe lângă vindecarea corpului nostru, mențin funcționalitatea organismului. Proteinele trag lichidul din vasele noastre de sânge, pentru a nu-l lăsa să evadeze în alte țesuturi. De asemenea, proteinele aduc sarea înapoi în vasele de sânge. Când lichidul scapă din vasele sanguine și se duce în țesuturi, apare edemul (inflamațiile). Poate că ai observat că după un zbor lung te strâng pantofii. Acest lucru se datorează faptului că lichidul s-a adunat în jurul gleznelor și picioarelor, provocând umflături. Iar inflamarea gleznelor și picioarelor poate semnala faptul că nu consumi suficiente proteine.
Posteaza comentariu