4 greșeli pe care le facem cu toții atunci când folosim smartphone-ul

E posibil să îl ții aproape pentru alarmă sau pentru a mai arunca o privire pe internet înainte de culcare. Indiferent de motive, trebuie să știi că telefonul mobil nu este cel mai bun prieten al somnului!

Pe lângă efectele negative pe care le asupra calității somnului, telefonul e dăunător și pe parcursul zilei, chiar mai mult decât îți poți da seama.

Iată 4 greșeli comune de care trebuie să fii conștient pentru a te bucura de tehnologie într-un mod cât mai sănătos:


Dormi cu el lângă tine


Un telefon mobil este un emițător și un receptor electromagnetic. Asta înseamnă că emite unde radio. Deși nu a fost dovedit încă, cercetările continuă să arate cum acesta poate afecta creierul după ultilizarea sa timp îndelungat.
Dacă îți este imposibil să renunți complet la el pe durata somnului, încearcă să îl pui pe modul avion.

Expunerea la lumina albastră prea mult timp


Lumina de pe ecran suprimă melatonina, hormonul care reglează ciclul somnului. Acesta este un alt motiv pentru care nu ar trebui să fii aproape de telefon în timp ce dormi. Lumina albastră provoacă, de asemenea, dureri de cap și probleme de vedere. Încearcă să setezi nivelul de lumină de pe telefon și să activezi filtrul de lumină albastră, dacă este posibil.

Menținerea lui în contact cu pielea


Există mai multe studii care se concentrează pe legătura dintre telefoanele mobile și cancerul, în special pe semnalul lor de transmisie care este în jur de 900 MHz, ceea ce face ca telefonul să se încălzească.
Pielea se încălzește de fiecare dată când îl ții aproape de piele. Încearcă să folosești căștile sau difuzorul atunci când vorbești la telefon, pentru a nu-l atinge. Dacă nu îl utilizezi, lasă-l cât mai departe de tine pentru cea mai mică expunere.

Privești ecranul având o postură greșită


Este cunoscut faptul că folosirea telefoanelor mobile cauzează leziuni ale degetului mare precum tenosinovita. De asemenea, îndoirea gâtului înainte pentru a privi spre ecran provoacă tensiuni la nivelul coloanei cervicale.
Pe măsură ce trece timpul, greutatea pe care o simți asupra gâtului poate fi de 5 ori mai mare decât greutatea reală a capului. Aceasta provoacă dureri de gât și anomalii de postură. Ține telefonul la nivelul ochilor, menținând gâtul cât mai drept!