Transpiratia in exces poate fi de domeniul trecutului!

Deja nu mai este o joaca - vara se anunta sufocanta si ne aflam abia la inceputul ei... Te ascunzi de caldura pe unde apuci si incerci sa iti protejezi pielea de radiatiile ultraviolete folosind produse cu factor de protectie (SPF) cat mai ridicat. Ceea ce nu poate fi decat laudabil. Ce putem face insa impotriva transpiratiei in exces si cum o putem "dovedi"? Iata cateva remedii la indemana, care te pot scuti de situatii stanjenitoare...



Foloseste pentru zona axilelor, in loc de antiperspirant, alcool sanitar, otet alb sau o solutie pe baza de extract de hamamelis - efectul sau calmant, astringent si antiinflamator este bine cunoscut.



Incearca sa folosesti in loc de antiperspirant alaun sau piatra-acra. Nu va pastra pielea la fel de uscata si de proaspata ca si antiperspirantul sau deodorantul, insa aceste produse blocheaza actiunea glandelor tale sudoripare si contin clorohidrat de aluminiu, substanta cancerigena care poate duce la probleme ulterioare de sanatate (este una dintre cauzele presupuse ale aparitiei cancerului de san).



Acest otet elimina mirosul neplacut de transpiratie din zona axilelor, deoarece reduce pH-ul pielii.

Bacteriile nu pot supravietui in zone cu pH redus.



Inmoaie un burete demachiant in otet alb si tamponeaza usor zona axilelor, in loc de antiperspirant. Mirosul de otet dispare in cateva minute, iar tu vei fi scutita de neplacutul miros de transpiratie intreaga zi!



Aplica pudra de talc pentru bebelusi in zonele cu transpiratie excesiva.



Aceste produse iti pot fi si ele utile, dar nu neaparat extrem de eficiente. Servetelele umede vor da rezultate doar pe termen limitat. Sunt utile in special in clipa in care treci printr-un moment foarte tensionat sau emotionant. In astfel de situatii, hormonii sexuali produc fluid (transpiratie) in zona axilelor si a zonei genitale si, in combinatie cu bacteriile, determina mirosul neplacut al corpului.



Poti apela oricand la acest "nimicitor" al mirosului neplacut al corpului. Poate fi folosit in loc de antiperspirant sau deodorant.
Pur si simplu aplica pudra pe pielea extrem de uscata si de proaspata din zona axilelor - va ucide bacteriile si va ajuta absorbtia transpiratiei. Amidonul de cereale poate fi folosit in loc de bicarbonat de sodiu sau in amestec cu aceasta substanta.



Frunzele mestecate de patrunjel, lucerna sau alte plante cu frunze verzi pot ajuta la diminuarea sau neutralizarea mirosului neplacut al corpului, datorita efectului de dezodorizare al clorofilei.



Aceasta reteta va da roade in lupta impotriva transpiratiei: la sucul obtinut de la 24 de ridichi, adauga 1/4 de lingurita de glicerina. Introdu acest amestec intr-un tub sau intr-o sticla cu pulverizator. Foloseste pe post de antiperspirant sau pentru reducerea mirosului neplacut al picioarelor.



Este o planta aromata antibacteriana. Dizolva de la 8 pana la 10 picaturi de ulei esential de rozmarin in 30 ml de apa si apoi aplica solutia pe suprafata de piele supusa transpiratiei excesive.



Specialistii sugereaza faptul ca, datorita unei cani de ceai de salvie, consumate zilnic, poti scapa sau, cel putin, poti reduce activitatea glandelor sudoripare.
Acest lucru este valabil in special in cazul persoanelor care transpira excesiv din cauza emotiilor sau a tensiunii. Pentru o cana plina, foloseste 1 1/2 lingurite de frunze uscate de salvie sau doua pliculete de ceai de salvie. Lasa ceaiul la fiert timp de zece minute. Bea continutul in doze mici, pe parcursul intregii zile.

De asemenea, s-a constatat ca un efect deosebit impotriva mirosului neplacut al corpului il are amestecul de frunze proaspete de salvie cu sucul de rosii.



Este o planta antibacteriana. Foloseste aceasta solutie pe post de antiperspirant, aplicata pe piele, acolo unde este necesar: 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai dizolvate in 30 ml de apa.



Sucul de gulie reduce mirosul neplacut de transpiratie din zona axilelor, avand o eficacitate de pana la 10 ore. Razuieste o gulie si stoarce-i sucul pana obtii doua lingurite pline.
Spala-te la subrat si apoi freaca in mod viguros zona axilelor cu suc de gulie - pentru fiecare axila, este de ajuns continutul unei lingurite de suc.