Gazde pot fi probabil toate animalele cu sange cald, incluzand oamenii si animalele domestice. De o mare importanta este pisica, membra a familiei felinelor, gazdele definitive ale parazitului.
Pentru adultii sanatosi din punct de vedere imunitar infectia cu acest parazit nu prezinta mare importanta, majoritatea cazurilor de infectie cu T. gondii fiind asimptomatice. Ocazional, variate simptoame usoare pot fi observate, dintre care limfadenopatia (umflarea ganglionilor limfatici) este cea mai semnificativa manifestare clinica. Alte manifestari sunt: durere de cap, greata, oboseala marcata, febra, dureri musculare, gat iritat. Formele grave la adultii competenti imunologic sunt extrem de rare.
Cunoasterea conditiilor in care survine toxoplasmoza si a tratamentului sunt insa extrem de importante pentru doua categorii de oameni:
Adultii imunodeprimati - cei cu limfom Hodgkin, cancer, lupus eritematos sistemic, tratament cu imunosupresoare, SIDA;
Femeile gravide care fac infectia pentru prima oara in timpul sarcinii. La acestea parazitul se poate transmite catre copil, cu consecinte dintre cele mai nefaste.
Transmiterea la om
T. Gondii se transmite la om pe trei rute principale:
1. in primul rand, omul se poate infecta prin consumul de carne cruda sau insuficient preparata, in special cea de porc, oaie si vanat, sau de alimente insuficient preparate care au venit in contact cu carnea cruda.
2. in al doilea rand, omul poate ingera chisti pe care pisicile i-au eliminat prin fecalele lor, oochisti proveniti din cutiile cu dejectii sau din sol (prin gradinarit, fructe si legume nespalate sau apa nefiltrata).
3. in al treilea rand, femeile pot transmite transplacentar infectia catre fat.
Infectia la femeile gravide
Se apreciaza ca sansele unei femei de varsta fertila sa vina in contact cu parazitul sun cuprinse intre 25 si 99% sa vina in contact cu parazitul (Paris25%, Brussels 47%, vestul Scotiei 75%, SUA 85%, Oslo 99%). Riscul general mediu pentru o femeie sa faca o infectie acuta ci Toxoplasma gondii in timpul sarcinii este cuprins intre 20 si 50%. Aceste diferente sunt apar din cauza diferitelor conditii socio-culturale si geografice (obiceiuri de alimentatie, animalele din regiune, temperatura etc.).
Toxoplasmoza congenitala - boala copilului transmisa de catre mama
La gazdele imunocompetente, infectia cu T. gondii este urmata in majoritatea cazurilor de imunitate la toxoplasmoza, pentru intreaga viata. Din aceasta cauza, daca infectia primara survine cu 4 - 6 luni inainte de momentul conceptiei, sau mai devreme, imunitatea mamei va impiedica de obicei transmiterea la fat, in cazul expunerilor ulterioare ale mamei. Exceptia o constituie femeile imunodeprimate, care au lupus eritematos sistemic, sau SIDA, la care transmiterea congenitala a fost intalnita, desi expunerea la parazit avusese loc inainte de conceptie.
Insa, daca infectia cu T. gondii a fost contractata in timpul sarcinii, parazitul poate fi transmis la fat chiar si de catre femeile imunocompetente. Mecanismul probabil al transmiterii implica trecerea parazitului in sange si apoi la fat, prin intermediul placentei
Toxoplasmoza congenitala poate duce la avort, moartea nounascutului sau malformatii fetale, cu consecinte pentru fat. Poate, de asemenea, reduce semnificativ calitatea vietii copiilor care au supravietuit infectiei prenatale.
Riscul infectarii intrauterine a fatului, riscul manifestarii toxoplasmozei congenitale si severitatea bolii depind de:
- momentul in care a survenit infectia in timpul sarcinii,
- competenta imunologica a mamei in timpul infectiei acute,
- numarul si virulenta parazitilor transmisi la fat,
- varsta fatului la momentul transmiterii.
Daca infectia nu este tratata, riscul transmiterii intrauterine catre fat, creste pe masura ce sarcina avanseaza in varsta, acesta fiind aproximativ 14% in primul trimestru si aproximativ 59% in trimestrul trei de sarcina.
I In timp ce riscul infectarii intrauterine a fatului creste o data cu inaintarea in varsta a sarcinii, efectele asupra fatului sunt cu atat mai severe cu cat infectarea survine mai devreme. Aproximativ 10% din infectiile prenatale sunt urmate de avort sau moartea fatui la nastere. Alti 10 - 23% din nou-nascutii infectati prenatal, manifesta semne clinice de toxoplasmoza la nastere. Aproximativ 12 - 16% din acesti nou-nascuti mor datorita bolii. Copii care supravietuiesc sufera de retard mental progresiv sau de alte deficiente neurologice si necesita cel mai adesea includerea intr-un sistem special de educatie sau institutionalizare.
II Daca transmiterea parazitului survine intr-un stadiu mai avansat al sarcinii, efectele asupra fatului sunt mai putin severe, majoritatea copiilor infectati in timpul trimestrului trei fiind asimptomatici la nastere. in total, infectia la aproximativ 67 - 80% din copiii care au dobandit boala prenatal, este subclinica la nastere si poate fi diagnosticata doar folosind determinari serologice sau alte investigatii de laborator. Desi acesti copii par sanatosi la nastere, ei pot dezvolta simptome clinice si deficiente pe parcursul vietii. Acestea afecteaza in special ochii (retinocoroidita, strabism, orbire), sistemul nervos central (deficiente neurologice si psihice, convulsii, retard mental) sau urechea (surditate). S-a estimat ca aproximativ o treime din copiii infectati prenatal vor dezvolta o deficienta a vederii, mai tarziu in viata.
Semne posibile ale infectarii congenitale, aparute in timpul copilariei sau mai tarziu in viata: anemie, chorioretinita, convulsii, surditate, febra, crestere incetinita, cresterea in volum a ficatului si a splinei, hidrocefalie, icter, dificultati de invatare, adenopatie, retard mental, microcefalie, afectarea vederii.
Cum evitam infectia cu Toxoplasma gondii
Cateva sfaturi pentru a nu in pericol dezvoltarea copilului ar trebui:
1. Pentru a preveni toxoplasmoza si alte boli generate de alimente, hrane ar trebui pregatita la o temperatura mai mare de 63-71oC. incalzirea alimentului trebuie sa fie uniforma, fiti atente la cuptoarele cu microunde de putere mica!
2. Fructele si legumele trebuie spalate foarte bine inainte de a fi folosite.
3. Mesele sau fundurile pentru taiat carne, suprafetele pentru gatit, tacamurile si mainile vor fi spalate cu apa calda si detergent dupa ce au venit in contact cu carne cruda rosie sau alba sau cu legume sau fructe nespalate. Nu folositi cutitele cu care ati taiat carne inainte de ale spala, pentru a taia alte alimente.
4. Gustatul carnii crude (tocaturi de exemplu) sau insuficient preparate este cu desavarsire interzis.
5. Femeile insarcinate ar trebui sa poarte manusi atunci cand lucreaza in gradina sau vin in contact cu pamant sau nisip, din cauza posibilitatii de infestare a acestora cu fecale de pisica. Dupa activitati care implica acest contact mainile trebuiesc spalate cu atentie.
6. Daca este posibil, femeile insarcinate trebuie sa evite sa curete cutiile in care pisicile isi fac nevoile. Daca nu este nimeni disponibil care sa la inlocuiasca, femeile insarcinate vor purta manusi si se vor spala dupa aceea cu multa atentie pe maini. Cutiile cu dejecte de pisica trebuiesc curatate obligatoriu zilnic. Pisicile vor fi pastrate permanent in casa, pentru a nu se infecta din mediul exterior si vor fi hranite numai cu hrana uscata, conservata sau preparata termic. Femeile gravide nu trebuie sa adopte pisici vagabonde.
Parerile privind valoarea analizelor care deceleaza posibila infectie la gravide sunt impartite. In Austria si Franta, programele de screening prenatal sunt obligatorii fiind infiintate in anul 1975 respectiv 1978. Mai recent, screening-ul prenatal a fost introdus in parti ale Italiei in timp ce Danemarca, Polonia (regiunea Poznan) si parti din SUA au initiat programe de screening neonatal.
In unele zone ale SUA, cu incidenta foarte scazuta a toxoplasmozei, se considera ca screening-ul este recomandat numai femeilor cu risc foarte mare (infectie cu HIV, LES, neoplazii) sau la cele la care ecografia de rutina a decelat la fat hidrocefalie, calcificari intracraniene, microcefalie, intarziere a dezvoltarii fetale, ascita sau hepatosplenomegalie, deoarece rezultatele fals pozitive pot duce la tratamente inutile sau la intreruperi de sarcina nenecesare.
In zonele in care seroprevalenta este ridicata, screening-ul serologic al femeilor gravide este recomandat, cel putin in saptamanile 10 - 12 de sarcina si ar trebui repetat in saptamanile 20 - 22 daca rezultatul initial este negativ.
Domnul Profesor Mencinicopschi Gheorghe, directorul Institutului de Cercetatari Alimentare, considera ca in Romania toxoplasmoza este subdiagnosticata si datorita procentului mare de oameni care traiesc in zone rurale, cu expunere mare la parazit, este foarte probabil ca incidenta expunerii la parazit si a imbolnavirilor sa fie foarte mare.
Nu am descoperit in literatura de specialitate din Romania sau in studii publicate in strainatate, date statistice care sa descrie intinderea fenomenului toxoplasmozei in Romania.
Agneta Pavel (1992) arata ca "Morbiditatea reala a acestei maladii este departe de a fi cunoscuta. Cifrele comunicate reprezinta doar un varf de iceberg al fenomenului" cit. de Prof. Dr. Gh. Olteanu red., Poliparazitismul la om, animale, plante si mediu, ed. Ceres, Bucuresti 2001
de medic Paul Piscoi
Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde poti achizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflat in paginile Eva.ro
Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde poti achizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflat in paginile Eva.ro
Comentariile 1-50 din 161
buna,Medeea!am citit comentariul tau referitor la riscul infectarii copilului cu toxoplasmoza si as vrea sa-ti impartasec experienta mea:eu am fost diagnosticata cu toxo din saptamana 14 de sarcina,am facut tratament cu rovamicina pana la sfarsitul sarcinii si acum am un bebe de o luna jumate perfect sanatos!n-am fost sfatuita nici un minut sa scap de sarcina,si nici n-as fi facut-o,dat fiind faptul ca de trei ani incercam sa raman...asa ca fruntea sus,cu credinta in Dumnezeu,bebele tau se va naste sanatos!
Eu am pisica si am citit doar asa sa stiu ce sa fac sa nu iau in caz ca are pisica mea gondi. Cate prostii poti citi pe internet, pe site- aucesta zice de copii care pot dezvolta gondi la nastere si mai tarziu pot avea agravatii. Pe alt site zice ca se poate trata cu antibiotice in timpul sarcinii si dupa nastere la fat si poate sa dispara. Aici nu zice de nici un tratament !
larisa eu acu 4 ani am avut o mola totala la 24 de saptamani si am crezut ca nu mai raman insarcinata dar acum am ramas din nou am 8 saptamani si deocamdata e totul ok asa k nu-ti fa griji sigur o sa ramai si tu insarcinata succes
larisa eu acu 4 ani am avut o mola totala la 24 de saptamani si am crezut ca nu mai raman insarcinata dar acum am ramas din nou am 8 saptamani si deocamdata e totul ok asa k nu-ti fa griji sigur o sa ramai si tu insarcinata succes
mia iesit la analize pt toxoplasma igg 79,70 si igm
rovamicina nu trece bariera placentara............de cate milioane e? 1,5?esti tare speriata....starea ta se transmite si la bebe........se agita medicii asa cand aud de toxo dar situatia nu e chiar asa grava cum vor ei s-o faca sa para.............pana sa ajung la doctorul negura am mai vizitat si alte cabinete.................daca ma luam dupa acei medici negativisti trebuia sa fac avort...........sunt multe de spus......hai mai bine sa-ti dau adresa mea de messenger si tinem legatura..........grgrsanamaria@yahoo.com.vorbim acolo mai multe .pup
anamaria , iti multumesc mult pt incurajare , chiar mi-as dori sa vorbesc cu cineva care a mai trecut prin asta....si tu ai luat rovamicina tot cu pauza de 2 sapt? adica 21 de zile tratament si 4 zile pauza? antibioticul asta chiar nu trece prin placenta? doamne, am niste emotii pana se naste si il vad ca vede , aude , vorbeste...ca mie asa imi spuneau dr ca s-ar putea sa fie orb sau sa nu auda....tot felul de prostii din astea. te pup si mi-ar place sa mai vorbim.
medeea nu te da batuta.stiu prin ce treci si ce simti............in sapt 8 de sarcina am fost depistata cu toxoplasmoza.nu vreau sa stii prin ce am trecut ................toata sarcina a fost un calvar.............cosmarul vietii mele.mii de multumiri doctorului negura mihai cristian de la maternitatea cuza voda iasi.datorita lui am un inger de fetita perfect sanatoasa.toata sarcina am luat rovamicina.cu credinta in Dumnezeu totul va fi bine.FRUNTEA SUS si multa speranta.copilul nu are nimic.vei vedea.sper sa citesti randurile mele...........te pup si stai cuminte..........nastere usoara!
buna! sunt insarcinata in 29 de saptamani iar in sapt 18 de sarcina am fost diagnosticata cu toxoplasmoza , testul de aviditate indica faptul ca am primit boala din prima luna de sarcina. ammers la toti dr posibili care si-au dat cu parerea dar nimik concret. toti s-au mirat cum de nu am pierdut sarcina si m-au trimis la morfo sa vada da ca bb nu are malformatii. la eco copilul pare perfect normal asa ca m-am hotarat sa merg la cluj unde am intalnit niste dr competenti. am facut amniocenteza si rezultatul e negativ adica b b nu e infectat. iau rovamicina 21 de zile apoi pauza 14 zile si continui tot asa pana in sapt 37 de sarcina. sunt disperata pt ca nu stiu daca b o sa fie sanatos sau nu , ma sperie gandul ca s-ar putea naste bolnav cu probleme neurologice. sunt asa de disperata ca nu mai stiu ce sa fac. dr imi zic ca o sa fie bine dar eu in calitate de mama sunt ff speriata. am facut tratamente 4 ani ca sa am copilul asta si uite prin ce trebuie sa trec. ultima speranta o am i Bunul Dumnezeu.
poate sa imi spuna cineva daca ati gasit Daraprim in Romania si daca da ,de unde???
Va rog sa ma ajutati! Locuiesc in Italia si sunt insarcinata in luna 5.a . Am facut deja de 2 ori analiza pentru toxoplasma. IgM de 0.17 si igG negativ. va rog ajutati.ma. ce inseamna?
buna!!! eu locuiesc in Italia si sunt in a 4 luna de sarcina mi-am facut analiza pe data de 11:01:2012 mi-a iesit igG-absent si igM-absent,am repetat analiza pe14:02:2012 si mi-a iesit igG-87 si igM-absent.insa DR ma pus sa repet analiza pe data de 23:02:2012 si mi-a iesit igG-65 iar igM-absent.....e bine nu stiu ce sa mai cred....si iara-si ma pus sa repet aceasta analiza
=====================================VAL.BIOL.REF.============ANTECEDENT==== IgM.............. 0 , 1 3 6 negativ I g G . . . . . . . . . . . . . . 0 , 4 0 0 U I / m l negativ INTERPRETARE IgG 0 < IgG < 2 UI/mL subiect neimunizat 2 < IgG < 3 UI/mL neconcludent 3 < IgG imunizare probabila, in functie de contextul clinic se recomanda repetare dupa 2 - 3 saptamani INTERPRETARE IgM 0 < Index IgM < 0.499 NEGATIV 0.500 < Index IgM < 0.599 NECONCLUDENT 0.599 < Index IgM POZITI
mie mi-au iesit rezultatele la toxoplasma igm negativ igg negativ in luna a 2-a de sarcina. In luna a 5 le-am repetat : la primul laborator igm pozitiv la al 2-lea laborator igm negativ igg negativ m-am reintors la primul laborator igm-pozitiv iar acum astept rezultatul de la un alt laborator.
sunt insarcinata in7 sapt am facut analize si toxoplasma igg este 41,6 nu inteleg daca e bine sau rau ......
Intamplator am ajuns la aceasta pagina si am citit comentariile voastre.Sunt medic microbiolog si problema toxoplasmozei la gravide este un fel de bau bau pt medicii ginecologi iar rezultatele analizelor sunt interpretate in exces dintr-o prudenta rau inteleasa si tratata la fel in exces.Prin urmate toxoplasmoza este data de un parazit...exact ce scrie in articolul de mai sus.Ce nu se specifica in articol este faptul ca IgG pozitiv nu inseamna ceva rau ci dimpotriva ceva bun, adica prezenta anticorpilor protectori impotriva parazitului, anticorpi formati in urma unui contact in trecut cu parazitul sau chiar o infectie inaparenta care a trecut de la sine fara nici un tratament.IgM pozitiv inseamna infectie recenta si trebuie completat cu teste suplimentare pt a vedea cat de recenta este boala pt ca severitatea este data de inbolnavirea in primele trei luni de sarcina.Pt cele care au avut boala inainte de a ramane insarcinate nu exista nici un pericol pt fat iar prezenta de igG este o garantie ca si fatul va prezenta protectie la boala prin anticorpii care trec de la mama la fat. Mai mult toxoplasmoza este o boala autolimitata, care de multe ori trece neobservata. *80% din populatie are igG pozitiv prin contacte autolimitate cu parazitul.Dar repet asta inseamna protectie impotriva parazitului si nu boala deaceea multe gravide diagnosticate cu toxoplasmoza au nascut copii sanatosi pt ca diagnosticul a fost gresit.Va sfatuiesc ca in momentul in care ramaneti gravide si aveti o astfel de suspiciune sa mergeti la un parazitolog sau infectionist care cunosc problema.Ginecologii sunt medici excelenti pe ramura lor dar in privinta toxoplasmozei exagereaza din neintelegerea corecta a problemei
Buna. Am pierdut o sarcina in luna noiembrie anul trecut , iar acum am hotarat impreuna cu sotul meu sa ne facem analizele pentru a vedea daca mai putem face un bebe. Printre analizele facute se afla si toxoplasmoza care mi-a iesit un pic mare vreo lgG 400 si ceva iar lgM a iesit bine. Doctorul a zis sa refac analizele iar daca scade o sa fie bine iar daca nu scade trebuie sa fac un tratament care nu stiu in ce consta si cat timp va dura . Can am pierdut prima sarcina mi s-a spus ca , copilul nu s-a dezvoltat bine la cap, a fost un soc pt mine a trebuit sa renunt la sarcina la 5 lunidesi copilul traia pana cand sa nascut. Imi doresc foarte mult un copil si sincer imi este foarte frica . Credeti ca aceasta boala se poate trata fara probleme si voi putea avea un bebe sanatos? Va rog frumos astept un raspuns. V multumesc
Buna ziua! Nu sunt insarcinata,dar am un motan care nu iese din casa si care mananca numai mancare uscata,dar care lasa f.mult par prin casa.Ar putea dauna unei viitoare sarcini?Urmeaza sa-mi fac analizele sa vad daca exista sau nu. Va multumesc si va rog sa-mi dati un raspuns.
Am toxocara cansis de cativa ani,dar boala nu s-a mai maifestat de lok,imi apareau pete rosii pe trup,am luat n medikamente si akum nu mai am nikio-o problema.Am 21 de ani si intr-un viitor apropiat vreau sa fac bebe .Vreau ca,copilul meu sa fie sanatos...ce sfaturi imi dati?
salut. am 14 saptamani si miau iesit la analiza toxoplasma valorile foarte mari dar in schimb doctorita mea a spus ca copilul nu e afectat si imi va da tratament cu Rovamicina stau si ma gandesc da va funtiona ca sunt tare speriata.???? Afla mai multe pe Qbebe.ro
Am depistat ca am Toxoplasmoxa in luna a doua de sarcina in 1999. Desi mi s-a spus ca doar unul din 1000 de copii nu "primeste" boala de la mama lor, am hotarat sa risc cu ajutorul lui Dumnezeu si tratamentului cu Rovamicina.Dupa 5 luni de tratament valorile au inceput sa se micsoreze, iar la nastere - MINUNE - copilul nu a avut nimic. Chiar si cei de la Institutul Cantacuzino s-au minunat. Au trecut 11 ani, iar fata mea - multumesc lui Dumnezeu - este sanatoasa, vesela si energica, fara sa prezinte repercursiunile bolii. Deci, credeti si in minuni!!!
Buna! Eu am 32 de saptamani de sarcina si tocmai am descoperit ca ambele teste au venit de la laborator pozitive, IgG 137, IgM 1.21. Sunt foarte confuza si nu stiu ce ar trebui sa fac in aceasta situatie, mi se va repeta testul si saptamana viitoare astept noi rezultate. A mai patit cineva asta si a urmat tratamentul cu antibiotic? Ce sanse sunt ca fatul sa fie afectat?
a avut si mama mea aceasta boala. i s-a spus k a contactat boala probabil de la alimntele insuficient gagtite cu toate ca niciunu din restu familiei nu a avut. avea niste bube oribile pe corp si o mancarie ingrozitoare. a durat foarte mult pana cand a descoperit ce boala are, cu toate ca a fost la foarte multi doctori. medicamentul principal pe care sa bazat medicamentatia urmata a fost daraprim, un medicament desult de toxic, pe langa care mai lua inca o mana de alte pastile vitamine etc. pt a contracara efectele nocive ale pastilei. dupa cateva cure cu aceasta medicamentatie(cateva luni) cu pauza a scazut infectia in limite normale si acum nu mai are nimic slava domnului
Am fost diagnosticata cu aceasta boala va rog sa i-mi spuneti daca e foarte grea de trecut..
pe dr cretu o gasesti la eco para diagnosis pe la foisorul de foc
AM FOST DIAGNOSTICATA CU GIARDIA, TOXOPLASMA MARE, MYCOPLASMA MARE SI BORELIOZA IN VARA LUI 2009 IN URMA UNOR ANALIZE PARAZITILOGICE LA SPITALUL FUNDENI SI CU REPETATE TRATAMENTE CU ANTIBIOTIC (DOXICILINA SI ROVAMYCINA) NIMIC. D-NUL VASILE BARBU MI-A RECOMANDATA-O PE D-NA DOCTOR CRETU DE LA SPITALUL COLENTINA NU STIU CE SA MAI FAC AM DURERI MARI CERVICALE, TORTICOLIS (DE ACEEA AM INCEPUT CU INVESTIGATII NEUROLOGICE PANA SA AJUNG LA DOMNUL DOCTOR GOGOASE)
iti recomand cu incredere doctorii de la maternitatea elena doamna mai ales pe doamna doctor Iancu Doina este super .ma trateaza si pe mine de toxoplasmoza
buna eu am toxo.oculara pt tratament drCARMEN CRETU la spitalul Colentina Bucuresti un medic f bun iar la particular la ECO PARADIAGNOSTIC nu stiu exact adresa dar o gasiti pe internet sanatate multa si nu va speriati
Dana, am citit acum ce scriai despre experienta ta legata de toxoplasma. Trec prin momete groaznice, ma aflu la prima sarcina, vreau acest copil, dar am fost diagnosticata cu Toxoplasma asta. Imi poti da mai multe detalii despre dr Negura/ Eu nu sunt din Iasi, ci din Neamt, dar merg tot in Iasi la medic. nu stiu ce sa mai fac, nu stiu unde am gresit si ma ia disperarea in asteptarea dublului test pe care abia diupa 10 noiembrie il pot face. Ma poti ajuta cu sfaturi?Multumesc mult! Adresa de mail la care imi poti scrie este razu078@yahoo.com
deocamdata nici unul
Nu va speriati asa de tare! Tatal meu, in varsta acum de 82 ani, a fost diagnosticat cu 10 ani in urma ca fiind purtator al acestui protozor. Ii era foarte rau: febra cu frisoane, slabit, dureri de cap, paliditate, ce mai, o stare foarte, foarte proasta. Credeam ca se duce. A urmat la Craiova,la dr. Hurezeanu un tratament format din 3-4 medicamente, parca o luna, pauza trei si iar o luna, asta timp de un an si pot sa va spun ca acum nu mai are probleme.Daca el a rezistat la varsta lui(avea atunci vreo 60 kg., apoi de ce n-ati rezista voi care sunteti mai tineri! Incredere, curaj in tratament si va fi bine!
Eu sunt infectata de toxoplasma si nu stiu de cind. Pina la primul copil am avut f.m. pierderi si nimeni nu s-a gindit la analisele parazitologice. Acum sunt 13 ani trecuti. Eu totusi am nascut un copil datorita unui medicginecolog f. bun.Acum in 2010 am depistat ca sunt infectata titrul de treisute si ceva.,al doilea copil are si el T.de osuta si ceva. Este corect, copilul are probleme neurologice ,dar slava domnului merge spre bine .Unica intrebare ce ma intereseaza este : Cine sunt medicii carestudiaza T. si se ocupa de tratamentul ei ? Am nevoie de FNP telefon de contact.
AM 21 ani si am aceasta boala si as vrea sa ma tratez,vreau sa am un copil sanatos ma tem de aceasta infectie .Datimi un sfat.
mi-am descoperit acest microb in urma cu 5 ani,am facut tratament am nascut un baietel sanatos si am crezut ca atata timp cat nu mai raman insarcinata nu mai am treaba cu microbul pana intro zi cand sotul a urmarit o emisiune la tv si mi-a spus ca toate stariile negative le am din cauza acestei boi,este posibil sa ma afecteze si pe mine,nu doar fatul?
toata lumea vorbeste de toxoplasma ,dar nimeni de toxocara.Si eu am fost diagnosticata cu toxoplasmoza igg pozitiv si igm negativ,deci nu am nevoie de tratament,dar cu toxocara care e treaba??? Fac tratament de 3 luni pt toxocara si parca mai rau o rascolesc.Am luat albendazol(Zentel)cu silimarina si de la 1,80 am ajuns la 1.28 dupa 3 cure de 21 de zile.Itrebarea mea este:cum reusesc sa o fac sa dispara pt ca vreau sa fac un copil.La fel ca la toxoplasmoza igg pozitiv si igm negativ.Chiar trebuie sa ma chinui cu acest tratament la nesfarsit?? E periculos pt sarcina ????
toxoplasmoza are cel mai mare risc in cazul in care e contactata in timpul sarcinii.va recomand sa va faceti analiza specifica cat mai des cu putinta. In cazul in care ati contactat boala inainte de sarcina, sau ati pierdut sarcini pe acest motiv, tratati-va corect si apoi totul e ok. Eu am contactat boala la sfarsitul lunii a 3-a si a fost un calvar, care s-a sfarsit cu bine. In iasi exista dr. Negura ,medic ginecolog, care si-a facut doctoratul pe acest diagnostic. Am luat Rovamicina pana la sfarsitul sarcinii, adica 37 de saptamani. Nu trebuie ca sarcina sa depaseasca 38 de sapt. pt ca toxoplasmii risca sa transvazeaza placenta mai apoi. Bebe a luat si el Rovamicina o luna, chiar daca serologia lui era negativa. Totul e ok acum si avem un voinic de 4 ani care e o minunatie. Sunt la dispozitia mamicilor care vor sa ma intrebe ceva.Va doresc multa sanatate si putere.
Buna,eu nu sunt insarcinata insa imi dorsc un copil in viitorul apropiat,deoarece am pisici mi-am facut testul de toxoplasmoza si a iesit pozitiv:IgM 1,77 Ul/ml si IgG 120,50 Ul/ml.Va rog sa-mi spune-ti ce ar trebui sa fac, m-i s-a spus ca nu am nevoie de tratament.Multumesc.
Buna vrea sa stiu cum se transmite toxoplasmoza de la pisica la femeia insarcinata si ce analize se fac ptr a depista boala? am pierdut o sarcina in luna a 6 sea .Cum se manifesta exact aceasta boala? multumesc
si eu ca si voi am fost diacnosticata cu toxoplaszmoza si asta dupa pierderea a 2 sarcini mi-am dorit mult sa mai am un copil si nu stiam cauza pierderilor de sarcina pentru ca inainte am nascut o fetita normala si sanatoasa ma socat rezultatul analizelor asta se intampla acum5ani am ramas din nou insarcinata si am nascut un copil normal si sanatos dupa foarte mult chin si stres si nici acum acum nu sunt linistita caci desi fetita face 4 ani in toamna si e bine mie teama sa nu fi ramas cva sa nu se fi transmis ceva ce va afecta-o in timp e un risc mare si nu asi vrea sa o vad chinuind o viata si plus ca mi-e teama sa nu regenereze si la mine
si eu ca si voi am fost diacnosticata cu toxoplaszmoza si asta dupa pierderea a 2 sarcini mi-am dorit mult sa mai am un copil si nu stiam cauza pierderilor de sarcina pentru ca inainte am nascut o fetita normala si sanatoasa ma socat rezultatul analizelor asta se intampla acum5ani am ramas din nou insarcinata si am nascut un copil normal si sanatos dupa foarte mult chin si stres si nici acum acum nu sunt linistita caci desi fetita face 4 ani in toamna si e bine mie teama sa nu fi ramas cva sa nu se fi transmis ceva ce va afecta-o in timp e un risc mare si nu asi vrea sa o vad chinuind o viata si plus ca mi-e teama sa nu regenereze si la mine
in urma unei biopsi a unui ggl mi s-a spus ca am toxoplasma,la analizele de sange nu reiese acest lucru de ce?se trasmite acest parazit?cum?ce consecinte are asupra baietilor purtatori?
am fost descoperita cu sarcina molara partiala am fost nevoita sa fac intrerupere de sarcina a avut 11saptamini.Intrebarea mea este daca o sa ramin iarasi insarcinata risc sa am sarcina molara?va rog sa ma ajutati cu un raspuns cit de cit mai concret va multumesc mult
sami raspunda va rog mult cineva daca aceasta afurisita de bacterie poate trece si la partener??????????
la baieti ,,,sunt curioas daka e aceasta boala...si nu se poate face copil....
Buna am si eu o intrebare si va rog sa-mi raspundeti daca stiti,acum 6-7 ani am pierdut doua sarcini la rand,am fost diacnosticata cu toxoplasmoza,am urmat tratament 6 luni apoi am ramas din nou insarcinata,am o fetita de 4 ani ff frumoasa si la fel de sanatoasa,.momentan sunt ansarcinata si nu am mai facut tratamentul mai exista riscul sa mai am microbul?
Buna am si eu o intrebare si va rog sa-mi raspundeti daca stiti,acum 6-7 ani am pierdut doua sarcini la rand,am fost diacnosticata cu toxoplasmoza,am urmat tratament 6 luni apoi am ramas din nou insarcinata,am o fetita de 4 ani ff frumoasa si la fel de sanatoasa,.momentan sunt ansarcinata si nu am mai facut tratamentul mai exista riscul sa mai am microbul?
imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asa ceva, din pacate stiu ce simti...daca poti sa-mi spui ce s-a intamplat ....sunt si eu cu toxo de 2 ani de zile si vreau sa fac un bebe sa inteleg ca nu ai facut analize inainte de sarcina sau in timp ce erai insarcinata???? Cum au fost depistate malformatiile? ecografic sau prin teste de sange?
am 21 de ani si acum 3 saptamini mi sa facut intreruperea sarcinii de 19 saptam din cauza malformatiilor congenitale multiple ape murdare si placenta cu o multime de chisturi cauza nu se cunoaste poate fi cauza unei toxoplasmoze? si la cit timp dupa avort pot face analiza?
am de ani si acum saptamini mi sa facut intreruperea sarcinii de saptam din cauza malformatiilor congenitale multiple ape murdare si placenta cu o multime de chisturi cauza nu se cunoaste poate fi cauza unei toxoplasmoze? si la cit timp dupa avort pot face analiza?
adreseazate medicului tau de familie, NU POTI SCAPA DE BOALA ODATA CE O AI!!
Posteaza comentariu