Gazul responsabil de aceasta neplacere se ingereaza odata cu mancarea sau e produs in intestin dupa ce mananci anumite alimente.
Pe langa ingestia de aer, la balonare contribuie bacteriile din intestin care produc gaz urat mirositor in timpul digestiei. Cel mai urat miros apare dupa ce consumi mancaruri bogate in sulfuri: oua, carne si conopida.
Suficient gaz sa porneasca o masina
Majoritatea oamenilor produc 0,5 - 1,9 litri de gaz pe zi. Te umfi, te umfli...pana cand? Pana incepe sa se elimine prin gura sau pe cale anala, singurele metode naturale.
Cine sunt "balonatii
Persoanele care produc gaz in exces sunt fumatorii, marii bautori de sucuri carbogazoase, persoanele care mesteca frecvent guma, cei care consuma multa varza si cei care sufera de boala colonului iritabil.
"Mananci aer" dar nu-ti dai seama
Principala cauza de balonare e inghitirea aerului odata cu mancarea. Cele 5 porunci pe care sa le respecti pentru a schimba acest obicei prost sunt:
1.
2. Sa nu mesteci multa guma sau acadele
3. Sa nu fumezi sau, daca ti-e imposibil, sa fumezi cat mai putin
4. Sa nu bei apa in timpul meselor
5. Sa mananci putin si des in loc de "3 mese in 1"
Medicamente care ajuta
Sigur ca pentru multi dintre noi un regim alimentar supravegheat atent n-o sa inlature total balonarea neplacuta. In acest caz un remediu foarte eficient este carbunele special pentru acest tip de afectiune pe care il gasesti la farmacie.