Sforaitul nu este o amenintare la adresa vietii noastre, insa acest zgomot afecteaza profund calitatea vietii. De asemenea, sforaitul poate compromite sanatatea mintala si a organismului la fel de mult ca relatie cu partenerul de cuplu. Daca esti zumzetul din dormitor tine seama de urmatoarele sfaturi pentru a avea un somn linistit.
1. Scapa de kilogramele in plus, acestea sunt cauza cea mai importanta a sforaitului, deoarece ingusteaza caile respiratorii producand vibratii sonore de intensitate.
2. Evita sa dormi pe spate, pentru a nu te mai intoarce pe spate coase o minge de tenis in spatele pijamalei in zona gatului. Aceasta va impiedica sa iti mai gasesti o alta pozitie pentru dormit.
3. Evita alcoolul si alte sedative inainte de a merge la culcare, deoarece acestea impiedica relaxarea cailor respiratorii si poate conduce la sforait.
4. Daca te simti zapusita din cauza unei raceli sau alergii trebuie sa ai la indemana decongestionante sau antihistamine. Insa trebuie sa fi precauta deoarece antihistaminele pot avea efecte sedative.
5. Consulta un doctor sau un specialist care sa iti spuna daca sforaitul tau se manifesta prin intreruperea temporara a respiratiei.
© Copyright:
Sforaitul: 6 pasi pentru un somn linistit
Pentru unii dintre noi aceste zgomote nocturne sunt semnul opririi temporare a respiratiei in timpul somnului. Aceasta situatie este o serioasa indispozitie, care contribuie la cresterea presiunii sangvine si care poate conduce la un atac de cord.
Posteaza comentariu