Una din cele mai importante arme impotriva colesterolului si a afectiunilor cardiace este prevenirea.
Ce poti face pentru a preveni ca nivelul colesterolului sa fie ridicat?
Analizeaza-ti stilul de viata si tine minte urmatoarele sfaturi, deoarece te vor ajuta sa ai o inima sanatoasa.
Greutatea corporala normala
Fiind supraponderal nu numai ca te expui riscului de a nu intra in propiile haine, ci ai si un LDL crescut (colesterolul "rau") si un HDL scazul (colesterolul "bun"). Aceasta combinatie este perfecta pentru a dezvolta o afectiune cardiaca.
Sunt o sumedenie de diete si retete care te pot ajuta sa ai o greutate corporala normala, iar in scurt timp de la inceperea tratamentului vei observa rezultatele pozitive asupra sanatatii tale. De fapt, daca esti obeza, pierzand numai 5-10% din greutatea corporala vei observa o modesta imbunatatire a nivelului colesterolului.
Exercitii fizice
Exercitii fizice care nu presupun efort intens, 30 de minute pe zi/ 5 zile pe saptamana, te vor ajuta sa iti reduci colesterolul LDL si va creste colesterolul HDL. Nu trebuie sa fi sportiv de performanta sau sa mergi la o sala de gimnastica pentru a face exercitii, potrivit mai multor studii chiar si mersul pe jos te va ajuta sa scazi nivelul colesterolului. De asemenea, sunt foarte multe site-uri pe Internet care te vor ajuta sa gasesti un program de exercitii, care sa ti se potriveasca.
Mananca sanatos
Mancarea sanatoasa presupune preparate din cereale integrale, fruncte si legume, iar pentru o dieta sanatoase trebuie sa elimini din alimentatie, cat se poate de mult, sursele de proteine. De asemenea, o alimentatie sanatoase presupune o limitare a consumului de carne, produse de patiserie, dulciuri sau mancarea de tip fast-food.
Ai grija la medicamente
Unele medicamente pot fi cauza directa a cresterii sau scaderii colesterolului. Deci, daca ai inceput un tratament cu medicament nou vorbeste cu medicul daca acesta poate avea efecte asupra nivelului colesterolului. Daca exista riscul ca medicamentul respectiv sa creasca nivelul colesterolului vorbeste cu medicul despre posibilitatea inlocuirii acestuia. Daca nu exista vreun medicament inlocuitor, intocmeste un plan de monitorizare al nivelului de colesterol din sange.
Inceteaza sa mai fumezi
Fumatul scade nivelul HDL, crescand oxidarea LDL, si accelereaza dezvoltarea aterosclerozei. Toate acestea te supun riscului aparitiei unei afectiuni cardiace coronare. Vestea buna este ca riscul aparitiei unei boli de inima este indepartat daca te lasi de fumat.
© Copyright:
Cum sa prevenim cresterea colesterolului ?
In mod normal, nu ai de unde sa sti daca nivelul colesterolului este ridicat pana cand nu ajungi sa iti faci un test la sange, care sa includa profilul lipidic. Tine seama si nu uita sa iti verifici nivelul
colesterolului deoarece acesta poate ascunde o multitudine de complicatii, afectiuni cardiace sau chiar moartea.
Comentarii (7)
Colesterolul rau poate fi redus cu ulei de masline, anghinare, turita mare si ventrilica. Atentie ca acum, vara, creste colesterolul si de la soare si caldura, mai ales la hipertiroidieni. http://vindecarenaturista.blogspot.ro/2012/10/uleiul-de-masline.html
eu am 62 kg, nu manac decat legume si fructe salate si mai putina carne iar aceea este doar curcan, si peste dar tot nu imi scade colesterolul , o sa incerc si cu ceaiuri,sper sa mearga am 266 colesterolul o fi mare/ sper ca nu
Sunt convinsa ca datorita fumatului creste si colesterolul.
Nasul meu de botez are 56 kg la 1.80m si are colesterolul 700! Depinde de greutate? sigur, nu!!! In loc de medicamente beti ceaiuri: ventrilica, coada calului, salvie si va veti simti mult mai bine!
Se putea mai mult in articol despre alimentatie dar este binisor.
Mancarimile la un diabetic pot fi in toate zonele chiar si in zona genitala, ea fiind una din cele mai sensibile. Nivelul ridicat al glicemiei, tratamentul neadecvat si ineficient, un tratament indelungat cu antibiotice in urma caruia poate apare candida, o intoleranta alimentare si tot asa. Toate pot avea drept cauza mancarimi , chiar ulceratii uneori care te pot pune serios pe ganduri. In primul rand trebuie sa te duci sa-ti faci o glicemie si sa consulti un nutritionist (sau diabetolog) se poate ca acum sa ai o dezechilibrare serioasa a diabetului. Nu trebuie sa te gandesti neaparat la medicamente. Gresiti toti cand va ganditi ca iau un medicament si gata, scap de probleme. Diabetul este o problema serioasa. Sunt diabetica insulino-dependeta, ma consider un om absolut normal, nu scrie in fruntea mea ca sunt diabetica, dar...nu-mi ignor niciodata boala si nu ma tratez pe internet. Nu e genul asta de boala. Daca ai temerea ca poate fi altceva, ceva serios in urma unui contact sexual, cu atat mai mult trebuie sa "vezi" un doctor. Nu esti persoana potrivita sa te tratezi cu "medicamente" asa cum spui. Si in general diabeticii nu le au cu antibioticele si tratamentul cu "medicamete" poate intra in contradictie ca sa spunem asa cu tratamentul tau antidiabetic. Curaj. E vorba de tine si de cum iti tratezi corpul. Iubeste tot ce-i al tau si ai grija si de corpul tau si de sufletul tau. Nu-ti fie nici rusine, nici teama. Toata lumea greseste, uneori fara nici o vina.Dar tot ce trebuie sa faci este sa te iubesti pe tine cu toate cele bune si rele pe care le avem cu toti si sa faci tot ce poti ca sa-ti fie bine si confortabil Un pic de egoism diabeticilor nu strica.
am dieabet tip 2 si am mancarimii in zonz genitala ce medicamente pat sa folosesc , va multumesc..
Posteaza comentariu