Ecografia

Cand se recomanda? Ambele investigatii ne ofera posibilitatea de a examina ovarele, uterul, cavitatea peritoneala si nu in ultimul rand vezica urinara. Trebuie retinut  ca ecografia nu este un examen nociv pentru organism, motiv pentru care se poate repeta ori de cate ori este nevoie si bineanteles in timpul sarcinii, pentru depistarea acesteia sau pentru urmarirea ei.

Prin examinarea ecografica a pelvisului pot fi diagnosticate multiple afectiuni de la binecunoscutele chisturi ovariene la fibroame uterine, la colectii lichidiene pelviene si tumori ale sferei uro-genitale dar si ale organelor de vecinatate (colon sigmoid, rect).

Totodata, ecografia este recomandata pentru depistarea chisturilor, cheagurilor de sange in circulatia sangelui, infectiilor, abceselor dar si pentru colectarea lichidului din interiorul chisturilor si abceselor.


De asemenea, diagnosticul sarcinii extrauterine beneficiaza de contributia examinarii ecografice pentru depistarea acesteia chiar inainte de ruperea trompei uterine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod