Duphalac

Aproximativ un adult din patru sufera de constipatie. Dar ce este constipatia? Fiecare din noi are o opinie, in functie de cat de des merge la toaleta. Diferentele individuale sunt foarte mari: unii dintre noi considera normal sa mergem la toaleta o data la trei zile pe cand altii cred ca normal inseamna sa mearga de doua ori pe zi; digestia este normala in amble cazuri.

Constipatia apare doar la cei care simt nevoia de a merge la toaleta doar o data la mai mult de 3 zile. Acesti oameni au scaun redus de volum si cu consistenta crescuta; de cele mai multe ori evacuarea se face cu dificultate, poate fi chiar dureroasa, existand senzatia de evacuare incompleta.


O persoana sufera cand digestia nu este completa pentru ca are senzatia de plenitudine ce se transforma intr-o stare de indispozitie generala. In plus, constipatia poate duce in timp la aparitia hemoroizilor care pot determina probleme mult mai grave.

Calatoria, stresul si mesele neregulate pot sa determine aparitia constipatiei pentru cateva zile sau chiar saptamani. In aceste cazuri constipatia este considerata acuta, iar daca dureaza peste 3 luni atunci este cronica.

De cele mai multe ori stilul modern de viata este cauza principala de aparitie a constipatiei: alimentele bogate in fibre (foarte importante pentru o digestie normala) lipsesc de cele mai multe ori din dieta pentru ca preferam painea alba si carnea decat painea integrala sau legumele si fructele; in acelasi timp nu consumam cei 2-3 litri de lichide recomandati zilnic si in acest fel organismul raspunde la aceste deficiente nutritionale prin scaune reduse de volum si cu consistenta crescuta.


Un alt punct slab al stilului modern de viata este lipsa activitatii fizice: ne petrecem aproape intreaga zi stand pe scaun la birou, in masina sau in fata televizorului; in loc sa urcam pe scari luam liftul. De aceea nu trebuie sa fie de mirare ca defecatia este din ce in ce mai dificila.

Un factor aditional care trebuie luat in considerare este presiunea timpului. Dimineata luam in graba micul dejun sau chiar sarim peste el, si de asemenea nu acordam timp mersului la toaleta, pur si simplu suprimam aceasta nevoie pentru mai tarziu.
Rezultatul tututor factorilor expusi: constipatia.

Ce trebuie sa faca cineva care sufera de constipatie?

Sa ia un laxativ
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gligor rodica pe 17 Mar 2014, 17:24
    duphalac la gravide

    Din cate zice medici ginecologi..nu e indicat in sarcina.Incercati supozitoare,prune uscate,struguri & multe fibre..

    0
    0

  • popa gabriel pe 13 Mai 2011, 21:57
    duphalac

    am sotia constipata este insarcinata in 8 luni . si nu stiu ce sai mai fac ?ia duphalac si a mai luat 3 zile supozitor cu glicerina si de 3 ori a luat duphalac cite 15 mil .

    1
    0

  • Ally pe 1 Iul 2009, 15:40
    Duphalac� - mai mult decat un laxativ, un beneficiu pentru echilibrul intestinal

    Buna, as vrea si eu sa stiu daca poate fi administrat si in timpul sarcinii ( primul trimiestru )

    0
    3

  • claudia pe 16 Apr 2009, 10:00
    constipatie cronica

    Draga Maria,si eu am aceeasi problema.Am primit de 3x zi duphalac cate 15 ml insotit cu debridat de 3x zi si ma simt foarte bine.Multa sanatate!

    0
    1

  • Andreescu Maria pe 17 Feb 2009, 13:31
    Dulphalac

    Am fost internata in spital din motive legate si de constipatie si nu am avut scaun 5 yila, doar dupa 3 clizme cu lactuloya. La externare mi s-a prescris duphalac, dar nu isi face efectul daca il iau o singura data, uneori chir si de 3 ori. As dori sa stiu daca procedez corect(asa mi-a indicat medicul la externare, pe reteta de iesire).Poate trebuie sa mai completez cu altceva.Am incercat cu ceai laxativ Hemorlax, dar tot e greu. Am dolicocolon, poate asta e una din cauze.Am folosit mult timp dulcolax. Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscatoare

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod