Alzheimer

Tratament "Nu exista tratament care sa vindece boala. Tratamentul se adreseaza tulburarilor pe care le dezvolta fiecare pacient: antidepresive, anxiolitice, antipsihotice in cazul halucinatiilor si delirului. De asemenea, psihoterapia este utila la pacientii depresivi", sustine Dr. Cristian Popa, medic psihiatru.

Exista o serie de medicamente care se folosesc in formele precoce si moderate ale bolii si care reusesc incetinirea pierderilor de memorie, prin urmare prelungesc durata si calitatea vietii pacientilor, insa "niciun medicament nu blocheaza degenerarerea celulelor nervoase si formarea proteinelor de amiloid", adauga specialistul.


Durata medie de supravietuire a unei persoane cu Alzheimer este de 8-10 ani.

"Nu trebuie neglijata nici ingrijirea problemelor medicale asociate: infectii ale tractului urinar, complicatii cardiace si pulmonare, leziuni cutanate", conchide dr. Cristian Popa.

In demersul terapeutic nu trebuie uitata familia pacientului cu dementa Alzheimer, care este confruntata cu sentimente ca durere, deznadejde, furie fata de boala si, uneori, fata de bolnav, datorita epuizarii fizice si nervoase cauzate de efortul de supraveghere continua si ingrijire a pacientului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • pasztayzoltan pe 3 Dec 2008, 08:14
    Sa Nu facem !

    Felicitari pentru acest articol, pentru informare si preventie este excelent. Sa Nu ajungem niciodata sa facem aceasta boala. Deci conformati-va sfaturilor. Zoltan P.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod